Vilniuje gurmaniškai atšvęsta pasaulinė košės diena

Eglė Kernagytė ir Jurga Baltrukonytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Eglė Kernagytė ir Jurga Baltrukonytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Šeštadienį priešpiet „Virtuvės mitų griovėjai“ šeimas pakvietė kartu paminėti pasaulinę košės dieną.

Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Susirinkusius svečius pasitiko linksma VMG programa, sveiki užkandžiai ir košių šedevrai pagal garsiausius virtuvių šefus.

Vaikai galėjo ne tik stebėti, kaip tiesiog jų akyse gaminamos pačių įvairiausių skonių košės, bet ir patys aktyviai dalyvauti jų gaminime bei patiekime, ką noriai ir darė.

Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Renginyje košes gamino ir jų ragavo Alfas Ivanauskas, Eglė Kernagytė su šeima, Jurga Baltrukonytė su Algiu Kriščiūnu bei dukra ir kiti.

Košės dieną kartu su kitais svečiais minėjo ir  Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė su šeima ir anūkais.

„Pasaulinės košės dienos idėja artima mums visiems, nes siekiame, kad mūsų vaikai kasdien maitintųsi sveikai. Tai – nemenkas išbandymas tėvams. Būtent šiandien mes eksperimentuojame, siekdami sveiką mitybą paversti smagiu žaidimu“, – sakė A. Ivanauskas.

Šventės svečiai vieningai sutarė, kad pats laikas paskatinti vaikus ne tik žaismingai ir sveikai pusryčiauti kasdien, tačiau ir sveikais, visaverčiais užkandžiais keisti saldžius ar sūrius. Pagaminti trys gurmaniški košių receptai – ryžių dribsniai su sūriu ir špinatais, grikių dribsniai su miško uogomis, grikių dribsniai su brokoliais ir cukinijomis.

Žiūrėkite renginio nuotraukas Žmonės.lt galerijoje: