Vilniuje – įspūdinga gurmanų puota: austrių gliaudymo čempionatas ir kviestiniai svečiai

Austrių gliaudymo čempionatas 2024 / Roberto Riabovo / BNS nuotr.
Austrių gliaudymo čempionatas 2024 / Roberto Riabovo / BNS nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija drauge su Austrių akademija Vilniuje surengė jau 12-ąjį Austrių gliaudymo čempionatą, kuris tapo išbandymu garsiems virtuvės šefams ir mėgėjams.

Į tradicija pavirtusią šventę kiekvieną rudenį mielai renkasi kviestiniai svečiai, kurie vaišinasi austrėmis ir stebį virtuvės šefų kovas.

Spalio 24-ąją vykęs austrių gliaudymo čempionatas buvo surengtas sostinėje įsikūrusiame „Imperial Hotel & Restaurant“, rašoma pranešime spaudai.

Apie austres galima kalbėti daug, tačiau tai yra produktas, kurį, kaip sako gurmanai, kartą „prisijaukinus“, jau nebegali be jo gyventi.

Austrių gliaudymo čempionatas 2024
Austrių gliaudymo čempionatas 2024 / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

Čempionate susikovę žinomi virtuvės šefai, virėjai profesionalai bei virtuvės aistruoliai – net 6 dalyviai ne tik turi patirties patiekti austres, bet ir jas atidaryti greitai, švariai bei jas konceptualiai paruošti gurmanų vertinimui, pateikiant austres naujų skonių žaisme.

Kompetentinga renginio komisija dalyvius vertino ir laimėtojus išrinko dvejose kategorijose: kuo trumpesnis laikas, per kurį išgliaudoma 24 vnt. šviežių austrių, gliaudymo profesionalumas – technika ir kokybė, patiekalo iš 6 austrių pateikimas – originalumas ir ingredientų suderinamumas. Šįmet austres renginiui tiekė „Reaton Food“.

Austrių gliaudymo čempionatas 2024
Austrių gliaudymo čempionatas 2024 / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

O pasibaigus austrių gliaudymo čempionatui svečiai buvo kviečiami vakarienės, kurios metu buvo patiekiama: pasitikimui Imperial signature – austrė juodajame šokolade su čili pipirais ir jūros druska, Aperitif - austrė su geltonųjų pomidorų Bloody Mary ir upėtakio ikrais, šaltas užkandis – austrių ir jūros šukučių ceviche su avokado, laimo ir kalendrų cappuccino, karštas užkandisužkepta austrė Filo tešlos riešutėyje su meškinio česnako ir Cajun padažu bei Reggiano parmenzano sūriu, amuse bouche – namų gamybos šampano šerbetas, pagrindinis patiekalas – Sablefish su sraigėmis, špinatų piure ir austrių salsa verde padažu, vakarienę vainikavo specialiai austrių gliaudymo čempionatui kurtas tortas su brendyje mirkyttomis trešnėmis ir praline traškučiais.