Vilniuje praūžė itališko maisto fiesta: tarp svečių – ir Andrius Užkalnis bei interneto žvaigždės

Itališko maisto vakaras su žinomais žmonėmis / Andriaus Dzimidavičiaus nuotr.
Itališko maisto vakaras su žinomais žmonėmis / Andriaus Dzimidavičiaus nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Ketvirtadienį Vilniaus senamiestyje žinomi ir kviestiniai svečiai rinkosi į itališko maisto restorano-picerijos atidarymą. Neapolietiškos picos furgonėlis, pirmasis Lietuvai pasiūlęs pasaulyje lyderiaujančiose krosnyse keptas picas, vos per metus užaugo į restoraną.

Uždarame atidarymo renginyje dalyvavo „Flying Tomato Pizza“ jau spėję pamėgti žinomi žmonės, nuomonės formuotojai, maisto tinklaraštininkai, restoranų srities verslo atstovai ir restorano draugai, padėję jam gimti.

Į atidarymo šventę atvyko maisto guru Andrius Užkalnis, atlikėjai Erica Jennings, Rokas Yan, Iveta Svilainytė-IVEL, Norbertas Liatkovskis, pianistė Ieva Dūdaitė, restoranų konsultantė, someljė Urtė Mikelevičiūtė, stilistai Viltė Kinderevičiūtė, Vainotas Jakštas, Joringis Šatas, paramos Ukrainai iniciatorius Karolis Sankauskas, kelionių apžvalgininkė Darja Chusnutdinova, radijo laidų vedėja Laura Ignatovičiūtė.

Itališko maisto vakaras su žinomais žmonėmis
Itališko maisto vakaras su žinomais žmonėmis / Andriaus Dzimidavičiaus nuotr.

Visus atvykusius įkūrėjas ragino pasijausti ir elgtis lyg Italijoje.

„Džiaukitės, juokitės ir dalinkitės istorijomis garsiai, ragaukite vienas kito maistą, pasijauskite lyg tradiciniuose italų šeimos namuose, kur klegesys ir draugija šildo“, – sakė Nikolas Oženka.

Itališko maisto vakaras su žinomais žmonėmis
Itališko maisto vakaras su žinomais žmonėmis / Andriaus Dzimidavičiaus nuotr.

Pradžia – picos furgonėlis

Istorijos pradžia – neapolietiškos picos furgonėlis, kurį savo rankomis įsirengė Nikolas Oženka ir praėjusių metų pavasarį aplink jį subūrė picos mylėtojų bendruomenę.

Furgonėlis tapo pirmąja vieta Lietuvoje, kur buvo galima paskanauti pasaulinėje rinkoje lyderiaujančiose „Gozney Dome“ krosnyse keptų picų – net išskirtiniams Europos restoranams tuo metu jos buvo nepasiekiama svajonė.

Itališko maisto vakaras su žinomais žmonėmis
Itališko maisto vakaras su žinomais žmonėmis / Andriaus Dzimidavičiaus nuotr.

Ambicingumo ir veržlumo nestokojančio dvidešimt penkerių Nikolo, restoraną-piceriją taip pat įsirengusio ne tik su profesionalų pagalba, bet ir savo rankomis, motyvacija visada buvo vaikystės svajonė teikti žmonėms džiaugsmą.

„Labai mėgstu laimingus žmones, gera juos matyti ir su jais bendrauti. Visada norėjau besišypsančių žmonių matyti kuo daugiau ir juos burti. Būtent laimę, kartu su gardžiu maistu, naujame restorane ir kursime“, – teigė Nikolas.