Virtuvės chuliganė Jurgita Minderytė: „Pasaulį galima nustebinti ir burokėliu“

Skonio iššūkis / Karolio Mankausko nuotr.
Skonio iššūkis / Karolio Mankausko nuotr.
Šaltinis: Žinių radijas
A
A

„Paprastoji virtuvė mūsų namuose neegzistavo, pavyzdžiui, iki šiol makaronai su dešrelėmis man neegzistuoja“, – sako Jurgita Minderytė, menininkė ir pirmojo Lietuvoje namų restorano savininkė.

Todėl jos restorane nerasite patiekalų, kuriuos visi pažįstame. Silkė su mėsa, kepti inkstai, jaučio uodegos, kepti burokėliai ar tikri slaviški barščiai – tai tik keli pavyzdžiai, kaip J. Minderytė eksperimentuoja, savo virtuvėje sujungdama daugybės tautų palikimą.

Be to, pasak jos, net sovietmečiu šviežio maisto pasirinkimas buvo didesnis nei dabar: „Šviežia žvėriena, paukštiena tikrai egzistavo. Vokiečių gatvės „Gastronome“ visada buvo krevečių, tik žmonės nežinojo, ką su tuo daryti.“

Ar mes žinome, kas yra lietuviška virtuvė? Kaip ją pristatyti pasauliui? Ką lietuviai valgė tarpukariu ir kam prezidento Antano Smetonos žmonai reikėjo atskiros patalpos citrinoms? Kaip išvirti tikrus barščius? Į šiuos ir kitus klausimus atsakymų ieškokite „Žinių radijo“ laidoje „Skonio iššūkis“.