Virtuvės eksperimentas: kvapi mėtų uogienė
Mėtų uogienė. Graži, kvapi, žalia ir tokia neįprasta! Siūlome išmėginti tai, ko, turbūt, dar nebandėte...
Apskritai mėtos – nuostabus ir labai universalus prieskonis. Daugeliui patiekalų irgėrimų jos suteikia ypatingo, išskirtinio ir labai gaivaus skonio. Pavyzdžiui, karštą dieną gurkšnoti šaltą mėtų limonadą – tikra atgaiva.
Kokių gardžių patiekalų ir gėrimų galima pasiruošti su mėtomis, idėjų ieškokite ČIA.
Na, o dabar pagaliau pereikime prie mūsų straipsnio temos – mėtų uogienės. Ją paruošti išties nesunku.
► Mėtų uogienę galite gaminti ir kitu būdu:
Reikės:
400 g mėtų, 1 kg cukraus, 1 arbat. š. citrinų rūgšties, 1 stikl. vandens.
Kaip gaminti:
1. Mėtas nuplaukite, nusausinkite. Sudėkite į puodą sluoksniuodama mėtas su cukrumi (suberkite pusę jo kiekio).
2. Užpilkite šaukšte vandens ištirpintos citrinų rūgšties. Uždenkite puodą ir palaikykite 6 valandas.
3. Paskui iš likusio cukraus ir vandens išvirkite sirupą, užpilkite ant mėtų. Pavirkite masę apie 5 minutes ir supilstykite į stiklainius.