Virtuvės gidas: gudrybės, kurios pravers kiekvienai šeimininkei

Daržovės / „Shuterstock“ nuotr.
Daržovės / „Shuterstock“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2016-05-21 16:49
AA

Šie paprasti, bet labai naudingi patarimai pravers kiekvienam, mėgstančiam dažniau ar rečiau sukiotis virtuvėje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Neįprasti būdai panaudoti aliuminio foliją buityje

1. Jeigu norite, kad virtuvėje tvyrotų malonus kvapas, įdėkite į puodą su vandeniu smulkintų citrinų žievelių ir pavirkite jas kelias minutes. Kitas būdas: į keptuvę įpilkite 1 valg. š. acto ir kaitinkite, kol actas visiškai išgaruos.

2. Virtuviniai rankšluosčiai išsiskalbs švariau, jeigu nakčiai užmerksite juos rūgpienyje.

3. Kad verdamas pienas „neišbėgtų“, ištepkite vidinius puodo kraštus sviestu arba riebalais.

4. Atminkite, ruošiant daržoves, jas reikia dėti tik į verdantį vandenį.

5. Tam, kad šviežios bulvės nusiskustų greičiau ir lengviau, prieš tai palaikykite jas šaltame pasūdytame vandenyje.

6. Kepdami bulves, sūdykite jas tik pačioje kepimo pabaigoje.

7. Kad verdamos bulvės nesubyrėtų, virkite jas pasūdytame vandenyje ir su keliais lašeliais acto.

8. Tam, kad verdami burokėliai neprarastų spalvos, juos reikia virti su šiek tiek cukraus ir obuoliu actu.

9. Kad duona ilgiau liktų šviežia, nesukietėtų ir nesupelytų, šalia jos reikia padėti gabaliuką bulvės, obuolio arba šiek tiek druskos.

10. Kad mėsa būtų minkštut minkštutėlė ir gerai iškeptų, ją reikia įtrinti su soda ir padėti į šaldytuvą keliom valandom. Vėliau mėsą reikia gerai išplauti ir ruošti jums įprastu būdu.

Blynai. / Shutterstock nuotr.

11. Miltiniai blynai bus pasakiškai skanūs, jeigu jau paruoštą tešlą valandą laiko palaikysite šaldytuve ir tik po to kepsite blynelius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Paprastos gudrybės kasdienius patiekalus paversti dar gardesniais

12. Kad kepta mėsa būtų dar skanesnė, į keptuvę įdėkite griežinėlį citrinos kartu su žievele.

13. Jeigu norite, kad kepti patiekalai apsitrauktų traškia plutele, šiek tiek apibarstykite juos cukrumi arba milteliniu cukrumi.

14. Šviežią ir dar minkštą duoną supjaustysite daug lengviau, jeigu pajusite ją karštu peiliu.

15. Kotletai bus daug gardesni, jeigu jau paruoštą ir prieskoniais užtaisytą faršą 5–6 valandas palaikysite šaldytuve.

16. Bulvės išvirs greičiau, jeigu į puodą įdėsite šiek tiek sviesto.

Blynai. / Shutterstock nuotr.

17. Sužinoti, ar kiaušiniai yra švieži, padės tokia gudrybė: įdėkite kiaušinį į gilesnį puodą su šaltu vandeniu: šviežias kiaušinis nusileis į puodo dugną, nešviežias – iškils į paviršių.

18. Tešloje sausainiams ar pyragui kiaušinius gali pakeisti bananai. Pusė banano = 1 kiaušinis.

19. Jeigu pamiršote nakčiai užmerkti pupeles ar žirnius, ne bėda. Virkite juos nepasūdytame vandenyje ir kas 7–10 min. į puodą įpilkite 1 valg. š. šalto vandens – pupelės ar žirniai išvirs daug greičiau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mažos gudrybės sumaniai šeimininkei: kaip suminkštinti kotletus ar pagaminti skaidrią šaltieną?

20. Pienas užvirs greičiau, jeigu įbersite į jį žiupsnelį cukraus.

21. Kietas sūris susitarkuos lengviau, jeigu tarką ištepsite sviestu. Beje, po tokio triuko ir pati tarka išsiplaus be didesnių pastangų.

22. Jeigu citrina pradėjo džiūti, keliom valandom įdėkite ją į indą su vandeniu.

Temos: