Virtuvės meistras Deividas Praspaliauskas su kolega jungia jėgas bendrai degustacinei vakarienei

Deivydas ir Mickey / Organizatorių nuotr.
Deivydas ir Mickey / Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Aukštosios virtuvės meistrai Deivydas Praspaliauskas ir Mickey Bhoite’as ruošia jungtinę vakarienę. Paragauti degustacinių patiekalų šefai kviečia rugpjūčio 13 d. 19 val. „Amandus“ restorane Vilniaus Pilies gatvėje.

Maisto mėgėjams šių dviejų šefų plačiai pristatinėti nereikia: skandinaviškos virtuvės atstovas Deivydas Praspaliauskas išgarsėjo savo pirmaisiais restoranais „Lauro lapas“, „Bistro 1 Dublis“, „Dublis“, kavine „Kepykla“, daugybe laimėjimų virtuvės meistrų konkursuose, o šiuo metu vadovauja restoranui „Amandus“.

Mickey Bhoite’as, daugiau nei 20 metų virtuvės patirties turintis šefas, Lietuvoje pirmiausia žinomas dėl savo kurtos restoranų „IDW Esperanza Resort“ ir „Renaissance“ virtuvės. Kelerius metus Lietuvoje praleidęs šefas žavisi ir daug dėmesio skiria šiaurietiškai, baltiškai virtuvei. Tuo, beje, pasižymi abu šefai, nors pastarasis didžiąją dalį patirties sukaupė svetur – Japonijoje, JAV, Australijoje, Indijoje, Singapūre, Prancūzijoje ar Italijoje. Neabejotiną įtaką jo stiliui turėjo Viduržemio jūros regiono virtuvė (indų kilmės šefas užaugo Italijoje), bet patirtis skirtingose šalyse ir skirtingų maisto ruošimo technikų išmanymas jam leidžia neapsiriboti viena kryptimi. Progresyvu, bet klasiška, – taip būtų galima apibūdinti jo stilių.

Smalsu ir patiems šefams

Dalintis viena virtuve patyrusiems skirtingų restoranų šefams nėra dažna patirtis. Anot D. Praspaliausko, jam ir pačiam smalsu, kaip derės jųdviejų patiekalai, ko galės vienas iš kito pasimokyti ar kuo įkvėpti vakaro metu.

Šefai planuoja siūlyti keturis užkandžius ir šešis patiekalus – du žuvies, du mėsos patiekalus ir du desertus. Bus kaip niekad lengva palyginti skirtingus gaminimo stilius, nors patys šefai to neakcentuoja.

„Į šią vakarienę žiūriu kaip į bendradarbiavimo galimybę, priminimą, kad skirtingų restoranų šefai gali vienas iš kito mokytis ir palaikyti, – sako D. Praspaliauskas. – Bus smagu ir įdomu pristatinėti kito žmogaus patiekalus, taip labiau įsigilinant į jo idėjas, maisto supratimą.“