„Virtuvės mitų griovėjai” siūlo užsiauginti violetinių pomidorų ir baltų agurkų

„Virtuvės mitų griovėjai” / „Virtuvės mitų griovėjų” nuotr.
„Virtuvės mitų griovėjai” / „Virtuvės mitų griovėjų” nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Virtuvėje stebinti nepaliaujantys „Virtuvės mitų griovėjai” nuo šio pavasario ne tik dalinsis, kaip paprastai ir greitai gaminti ypatingo skonio ir išvaizdos patiekalus, bet ir pasiūlys naujomis akimis pažiūrėti į savo auginamas daržoves bei priekonines žoles. Šiai idėjai palaikyti kulinarų trijulė išleido limituoto kiekio rekomenduojamų daržovių bei prieskonių sėklų rinkinius, iš kurių bus galima užsiauginti violetinės spalvos pomidorų, juodųjų kukurūzų, cinamoninio baziliko, citrininių agurkėlių ir kitokių įdomių daržovių.

Idėja lietuvius paskatinti auginti įvairesnes daržoves ir prieskonius kilo „Virtuvės mitų griovėjų” komandai keliaujant po Vietnamą, kur vos prieš mėnesį buvo filmuojamas naujas kulinarinių laidų sezonas TV3 televizijai. Kulinaras Alfas Ivanauskas pasakoja, kad, Vietname matant neįtikėtiną gausybę vaisių ir daržovių kasdien kildavo minčių, ką naujo ir įdomaus galima iš jų pagaminti. Taip gimė idėja, kad kai kurias vėsesniam klimatui tinkančias rūšis galima populiarinti ir Lietuvoje.

„Skamba egzotiškai, bet subalansuota lietuviškam skoniui – taip trumpai galima būtų apibūdinti mūsų rekomenduojamų daržovių ir prieskonių sėklų rinkinius. Galiu patikinti, kad gan originalius ingredientus pas save darže, šiltnamyje ar tiesiog ant palangės užsiauginę žmonės vėliau juos nesudėtingai galės panaudoti gaminant žinomus patiekalus arba, dar geriau, kuriant naujus gardžius receptus, kad ir, pavyzdžiui, salotų”, – sako Alfas.

Alfas primena, kad dar pernai „Virtuvės mitų griovėjai” pristatė savo daržą, kuriame augino įvairiausias daržoves, vaisius ir prieskonius, jame netgi yra bičių avilys, iš kurio kulinarai patys kopinėjo medų.

„Patiems auginti ir puoselėti tai, iš ko paskui gaminame, mums yra dalis kūrybinio malonumo. Dar įdomiau yra auginti nestandartines daržoves, kokių nerandame prekybos centre, ir taip susipažinti su naujais skoniais, atrasti naujų paprastų būdų stebinti virtuvėje. Todėl mums ir patiems bus labai smalsu šiemet savo daržą praplėsti „vietnamietiškomis” daržovių lysvėmis”, – pasakoja Alfas, pridurdamas, kad tiek jų darže, tiek ant stalo tikrai išliks daug vietos ir visiems įprastoms daržovėms bei prieskoniams, kurie gausiai naudojami kulinarų propaguojamoje lietuviškoje virtuvėje.

Iš viso „Virtuvės mitų griovėjai” į nestandartinę pakuotę – skardines – sukomplektavo keturis skirtingus daržovių ir prieskonių sėklų rinkinius: mažųjų agurkėlių sėklų rinkinys, kuriame yra citrininių, baltųjų ir mini žaliųjų agurkėlių sėklos; bazilikų sėklų rinkinys, kuriame yra tailandietiško cnamoninio ir aštriojo baziliko sėklos; kukurūzų sėklų rinkinys, kuriame yra juodųjų ir raudonųjų kukurūzų sėklos; ir daržovių sėklų rinkinys, kuriame yra violetiniai pomidorų, violetinės saldžiosios paprikos ir „Chioggia” raudonųjų burokėlių sėklos.

„Virtuvės mitų griovėjai”
„Virtuvės mitų griovėjai” / „Virtuvės mitų griovėjų” nuotr.