Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas: „Kulinaro rankos – ir pakankinamos, ir pamaitinamos“
Vienas garsiausių Lietuvos virtuvės šefų, restoranų „Gastronomika“, „Meat Steak House“, „Ramenas ir pagaliukai“ savininkas, kulinarinės mokyklos įkūrėjas ir TV laidų vedėjas Liutauras Čeprackas yra vienas tų žmonių, kurių pagrindinis darbo įrankis – rankos.
Liutauras save apibūdina kaip vieną iš vyrų, kurie retai kada susirūpina rankų priežiūra. Laimei, sukantis virtuvėje, rankų oda yra ir taip natūraliai pamaitinama.
Restoranų verslą plėtojančio kulinaro rankos darbo metu mato ir šilto, ir šalto tiesiogine žodžių prasme.
„Dažnai tenka šaltame vandenyje plauti midijas, kurių kiekis gali siekti iki 20 kilogramų, ar valyti omarus. Po tokių darbų rankų oda išsausėja, tampa jautri, šiurkšti. Išsausėjimas jaučiasi ir šaltuoju metų laiku, mat esu iš tų vyrų, kurie namus palieka be pirštinių, o jei vis dėlto jų nepamirštu, tai vis tiek labai greitai pametu“, – juokėsi Liutauras Čeprackas.
Taip pat „fine dining“ tipo vakarienių Lietuvoje pradininkas pastebėjo, kad rankų odą neigiamai veikia statybinės dulkės, mat prie naujų restoranų įrengimo tenka ir pačiam prisidėti.
„Rodos, tik šiek tiek pavaikščiojai po statybas, šį tą pamatavai ar pačiupinėjai, o rankos jau išsausėjo. Laimei, dirbant virtuvėje, rankų oda yra ne tik pakankinama, bet ir palepinama. Juk gaminant sviestinę tešlą ar įdarus, kuriuose naudojamas sviestas, alyvuogių aliejus, rankos savaime prisisotina natūralių riebalų. Žinoma, tai nėra tokie kokybiški produktai kaip kremas, tad tenka ir juo pasinaudoti“, – pasakojo pašnekovas.
Daugiau produktų, pasirūpinančių jūsų rankomis, rasite ČIA.