Virtuvės šefas parodė 100 metų senumo itališką įrankį ravioliams gaminti

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas / Laidos kūrėjų nuotr.
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas / Laidos kūrėjų nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Šį šeštadienį laidos „Gardu Gardu“ virtuvėje pakvips šventiniais patiekalais ir gera nuotaika. Net smulkios gaminimo nesėkmės, kaip ant prijuosčių tykštanti tešla, nesugadins nuotaikos, o bus nurašytos geram virtuvės įrankių humoro jausmui. Artėjančių švenčių dvasia ir jų laukimas tvyros ekranuose iki pat laidos pabaigos.

Gian Luca pagamins puikiai šventėms tinkantį patiekalą, kuris jam primins jo paties namus Italijoje. Nora šio patiekalo gaminimas užima nemažai laiko, jis suburia visą šeimą bendram darbui ir jaukiam bendravimui, kurio taip trūksta darbais ir skubėjimu užverstoje kasdienybėje. Ta proga virtuvės šefas net atsivežė jau beveik 100-tą metų menantį savo močiutės įrankį, kuriuo parodys, kaip pasigaminti tradicinį Šiaurės Italijos Pjemonto regiono patiekalą – Agnoloti tipo raviolius su špinatų ir varškės įdaru. Ali šį kartą pratęs praeitos laidos tradiciją ir vėl pasiūlys skanią idėją Kalėdinėms dovanoms – marcipaninius keksiukus.

Šventinių patiekalų ir dovanų idėjos, linksmi nutikimai bei jaukios istorijos šio šeštadienio televizijos laidoje „Gardu Gardu“!

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

Ravioliai su špinatų ir varškės įdaru

  • 400 g miltų
  • 200 g kiaušinių masės (arba 4 kiaušiniai)
  • 200 g šviežių špinatų
  • 200 g varškės
  • 50 g sviesto
  • 20 g parmezano sūrio
  • Druska
  • Pipirai
  • Persilado prieskoniai
  • Alyvuogių aliejus
  • Šviežio šalavijo lapeliai

Iš miltų suberti ant stalo kauburėlį ir jame suformuoti duobutę, į kurią supilti kiaušinių masę arba kiaušinių plakinį. Iš lėto sumaišyti ingredientus ir išminkyti vientisą tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę, kad „nekvėpuotų“ ir palikti mažiausiai 15 minučių, kad „pailsėtų“. Ant įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinti špinatus, kad suminkštėtų. Tada sudėti juos į sietelį ir paspausti kelis kartus su šaukštu, kad išvarvėtų skystis. Atvėsinti ir sudėti į smulkintuvą, susmulkinti. Į smulkintus špinatus sudėti varškę, įberti druskos, pipirų, persilado prieskonių ir permalti viską iki kreminės konsistencijos. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį. Labai plonai iškočioti du lakštus tešlos. Ant vieno lakšto konditeriniu maišeliu išspausti vienodais atstumais įdaro kauburėlius. Tada uždengti juos kitu lakštu ir suformuoti raviolius. Virti pasūdytame vandenyje 3–5 minutes priklausomai nuo tešlos storumo. Ant keptuvės išlydyti sviestą ir 2 minutes pakepinti jame šalavijų lapelius. Raviolius patiekti gilesnėje lėkštėje, užpilti padažu ir užtarkuoti parmezano sūriu. Skanaus!

Marcipaniniai keksiukai

  • 400 g marcipano
  • 250 g kiaušinių masės (arba 5 kiaušiniai)
  • 140 g išlydyto sviesto
  • 40 g miltų
  • 35 g kukurūzų krakmolo
  • Šviežio arba šaldyto mango kubeliai (jei neturite, rekomenduojam pusiau džiovintus abrikosus)
  • Cukraus pudra dekoravimui.

Ištirpinti sviestą. Į smulkintuvą sudėti kubeliais supjaustytą marcipaną, supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Sumalti ingredientus iki vientisos masės. 1/3 masės dalį supilti į atskirą indą, užpilti lydytu sviestu ir viską gerai išmaišyti. Miltus persijoti į atskirą indą kartu su kukurūzų krakmolu. Tada gautą sviesto masę sujungti su likusia marcipano mase, suberti birius produktus ir permalti iki vientisos masės. Konditeriniu maišeliu paskirstyti tešlą į keksiukų formeles, įsprausti po mango arba abrikoso gabaliuką ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Dekoruoti cukraus pudra. Galima supakuoti į dovanų dėžutę ir dovanoti Kalėdoms.