Virtuvės šefo fiesta subūrė žinomus žmones: tarp svečių – ir retai renginiuose matoma V.Statkevičienė

Virtuvės šefo gimtadienio fiesta su žinomais žmonėmis / Giedriaus Laurinavičiaus nuotr.
Virtuvės šefo gimtadienio fiesta su žinomais žmonėmis / Giedriaus Laurinavičiaus nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Apie kauniečio virtuvės šefo Edvino Bulošo gimtadienius jau kuris laikas mieste sklando legendos. Žinomas kulinaras savo gimimo dienos šventei pradeda ruoštis bemaž prieš metus, o plačiam savo bičiulių ratui pateikia ne tik įmantriausių gurmaniškų vaišių, bet ir plačią muzikinę programą.

Jau tapo tradicija Edvino Bulošo gimtadienius švęsti jo darbovietėje – Kaune esančiame restorane „Floros simfonija”. 39-ojo gimtadienio proga šventės kaltininką atvyko pasveikinti ponia Vanda Statkevičienė, televizijos laidų vedėja Gerda Žemaitė, plaukų stilistas Karolis Murauskas, atlikėjas Mindaugas Mickevičius-Mino, prodiuseris Gediminas Juodeika, iliuzionistas Nicholas Kin, medalių kūrėja Irina My My, advokatė Aušra Ručienė su sutuoktiniu ir kt. Iš viso į gimtadienio šventę atvyko virš šimto svečių.

Muzikinius pasirodymus šiai šventei specialiai ruošė Beata Wilkin su grupe „Funky”, Aušrinė Gerikienė-Tikroji išdykėlė, „Bernužėliai”, „Verka Serdučka Parody Show”.

„Man kilo sumanymas gimtadienį švęsti restorane, kur ir dirbu, nes vertinu savo darbą ir maisto ruošimą. Dėl to, kad žinau, kad prie savo gimtadienio patiekalų gamybos ir pats pridėsiu ranką. Ir restoranas visas šia proga buvo uždarytas – dirbo tik mano gimtadieniui ir mano svečiams”, – pasakojo šventės kaltininkas, restorane „Floros simfonija” dirbantis jau bemaž du dešimtmečius.

Pasak Edvino, maisto per jo gimtadienio šventę būta įvairaus ir gausaus. Pirmajame restorano aukšte – švediško stalo tipo užkandžiai pasitikimui. Svečiai galėjo vaišintis „foie gras“ ančių kepenėlių paštetu, keptomis sraigėmis, tigrinėmis krevetėmis su salsa daržovėmis, užkandukais su raudona okra, aštuonkojų karpačio. Svečius pasitiko universalus kokteilių baras „M2-Bar”, vadovaujamas Mindaugo Gasiūno.

Virtuvės šefo gimtadienio fiestos akimirka
Virtuvės šefo gimtadienio fiestos akimirka / Giedriaus Laurinavičiaus nuotr.

Antrajame aukšte, Provanso salėje karaliavo gausus šaltų patiekalų stalas ir net keturi karštųjų patiekalų marmitai. Firminiu savo patiekalu E.Bulošas vadina aštunkojį su bulvių gratinu.

„Šio gimtadienio proga palinkėjau sau sveikatos ir būti kupinam pozityvios energijos. Ir kad draugų ratas būtų tik dar didesnis ir stipresnis – tuo pačiu tikrų draugų!”, – šypsodamasis sakė E.Bulošas.

Kaip sakė šventėje apsilankęs žinomas plaukų meistras Karolis Murauskas, tokiame renginyje jis jau senokai bebuvęs. „Nuoširdžiai su Gerda Žemaite ir Irina My My stebėjomės šventės kaltininko fantazija ir išradingumu“, – sakė Karolis.

Virtuvės šefo gimtadienio fiestos akimirka
Virtuvės šefo gimtadienio fiestos akimirka / Giedriaus Laurinavičiaus nuotr.

„Edvinui ne kartą esu sakęs, kad jis – vienas talentingiausių virtuvės šefų Lietuvoje ir ne tik. Jo paruoštas maistas visuomet tirpsta burnoja, ir valgant dar reikia gerokai pagalvoti, kokį čia gėrį kramsnoji, nes skonis – nenusakomas“, – komplimentų savo bičiuliui negailėjo K.Murauskas.

Plaukų stilistui antrino ir atlikėja B.Wilkin, grupės „Funky” lyderė. „Net paprasčiausios bulvės ar brokoliai – garnyras – Edvino dėka tampa kaip atskiras nenusakomo skonio patiekalas“, – pastebėjo Beata. Vakaro svečiams ji parengė grupės „Funky” hitų programą, remiksavo klausytojų pamėgtas dainas. Naujai atgimė tokie hitai, kaip „Lietaus lašai“, „Baby” ir kt.