Virtuvės šefui Justinui Raugalai turtuoliai už dienos darbą mokėdavo ir po 5 tūkst. eurų

Justinas Raugala / Stop kadras
Justinas Raugala / Stop kadras
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

„Jeigu čia Lietuvoje dirbi už 100 eurų per dieną, tai ten už kokius 5000 eurų per dieną, o važiuoji maždaug savaitei…“, – pribloškė virtuvės šefas Justinas Raugala.

Jis savo istoriją papasakojo LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“. 37–erių Justinas – puikus pavyzdys, kad sėkmingą verslą galima sukurti ne tik svetur, bet ir Lietuvoje. Tereikia sumanumo, atsidavimo, ir, žinoma, juodo darbo. 16 metų pragyvenęs Anglijoje, turėjęs ten sėkmingą restoraną, o asmeninėms šventėms pinigų negailintiems turtuoliams gaminęs už tūkstančius eurų per dieną, Justinas nusprendė važiuoti į Lietuvą ir vėl viską pradėti nuo nulio. „Visą laiką buvo visokių nuomonių. Buvo sukiojančių pirštu ties smilkiniu ir tą dieną, kai išvažinėjau į Angliją, ir tuomet, kai grįžau į Lietuvą“, – pasakojo Justinas.

Justinas Raugala
Justinas Raugala / Stop kadras

Lazdijus itin dažnai pravažiuoja apsipirkti į Lenkiją vykstantys lietuviai, siena nuo čia vos už septynių kilometrų. Tačiau pastaruoju metu į miestelį vis dažniau atvyksta ir gardaus maisto mėgėjų, išgirdusių apie buvusio emigranto maisto vagonėlį bei užkandinę „Hashtag“, įsikūrusius tarp vienos mieste esančių degalinių ir automobilių plovyklos. Savo gimtinėje, Lazdijuose maitinimo verslą pradėjęs prieš dešimt mėnesių, Justinas labai greitai išgarsėjo. Jo valgiaraštis šmaikštus, o patiekalai tokie, kokių nerasite ne tik jokioje vietos kavinėje, bet ir didmiesčio užkandinėje. Burgeris su omarais, ar jautienos karpačio su trumais? „Kodėl gi ne!“, – sako Justinas, savo patiekalais kiekvienam užsukusiam pažadantis tikrų tikriausią maisto komą.

Justinas Raugala
Justinas Raugala / Stop kadras

Kokią gimtinę jis pamatė po daugelio metų, kad viską metęs sugrįžo? Ir kokių aplinkinių komentarų sulaukė maitinimo verslą nusprendęs pradėti mažame Lazdijų miestelyje? Gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.