Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus Vietname pietums sudorojo visą kobrą

Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius / Asmeninio albumo nuotr.
Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Nesuklysime Vytarą Radzevičių ir Martyną Starkų pavadinę vienais garsiausių kelionių žurnalistų, kurių nuotykius Pietų ir Šiaurės Amerikoje skaitė ir prie televizijos ekranų stebėjo tūkstančiai tautiečių. Taip vaizdžiai ir įdomiai apie patirtus nuotykius kelyje dar niekas nepasakojo.

Šiais metais Vytaras ir Martynas bei drauge keliaujantys kolegos patraukė į Pietryčių Aziją. Per kelionę „Su būda per džiungles“ keliautojai ketina aplankyti Laosą, Kambodžą ir Vietnamą, o nuotykių ir įspūdingų pasakojimų jiems netrūksta jau dabar.

Šiuo metu Vietname besilankantys V.Radzevičius ir M.Starkus jau spėjo paragauti vietinių delikatesų. Vyrukai ryžosi paragauti kobros širdies, gėrė jos kraują ir tikisi, kad šios gyvatės organai suteiks jiems sveikatos.

Kaip pasakojo Vytaras, pirmiausia reikia rasti vietą, kur jos valgomos. Tai padaryti be gido pagalbos nėra paprasta. Tačiau vyrukai pasinaudojo visagaliu „Google“, ir be vargo rado restoraną, kuriame galima pasimėgauti egzotišku patiekalu.

„Susėdome prie stalo ir vėliau buvome pakviesti į virtuvę. Ten maišelyje rangėsi 1 kg 100 g. kobra. Už jos paskanavimą  mokama pagal svorį“, – įspūdžiais dalijosi V.Radzevičius. Vietinis ištraukė kobrą iš maišo ir laikė ištiestą tarp rankų, kad būtų galima pamatyti nuodingą gyvatę, kurią jau lietuviai netrukus.

Martynas Starkus
Martynas Starkus / Asmeninio albumo nuotr.

Vyras pasakojo, kad vietnamietis bedė peiliu gyvatei į širdį, nuleido kraują ir ją ištraukė. Širdis vis nenustojo tvinkčioti. Po to buvo ištraukta tulžis. Vytarui į vieną ranką buvo paduota širdis, į kitą – taurelė silpnos ryžių degtinės. Anot V.Radzevičiaus, valgymo principas labai elementarus: nuryji širdį ir užsigeri.

„Po to Marčius padarė tą patį su tulžies pūsle. Tada eini prie stalo, o kobros kraujas yra supilamas į nupiltos degtinės buteliuką. Geriant net raudonos putos kyla“, – Žmonės.lt pasakojo Vytaras.

Anot vietinių, kobros organai gydo nuo visko: pradedant trumparegyste ir baigiant nuplikimu. Po to keliautojai pradėjo net vienas kito plikes apžiūrinėti. Nei vienas kobros organas nėra išmetamas: daromos salotos, sriuba, mėsa marinuojama, o kaulai net kepami. Su visais ankščiau išvardytais patiekalais išėjo net 7 būdai pagaminti ir suvalgyti kobrą. 

Kelionės metu Vytaras ir Martynas jau nustebino Hanojaus gyventojus sušokdami visame pasaulyje garsų „Harlem Shake“

Martynas Starkus
Martynas Starkus / Asmeninio albumo nuotr.