Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfest šventę

Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje surengė Oktoberfest šventę/ Organizatorių nuotr.
Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje surengė Oktoberfest šventę/ Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Savaitės viduryje kulinarijos studiją „Čiop Čiop“ sudrebino neeilinė šventė. Vasariškai saulėtą trečiadienio vakarą studiją dar labiau kaitino didžiausi virtuvės entuziastai, atsiliepę į netikėtą Vytaro Radzevičiaus kvietimą drauge pasidžiaugti nemirtinga vokiškąja Oktoberfest tradicija.

Puikia proga degustuoti vokišką alų ir patiems pasigaminti gurmanišką trijų patiekalų vakarienę džiaugėsi būrys smalsių, veiklių, žinomų vilniečių: Nida Degutienė, Renata Ničajienė, Giedrius Masalskis, Giedrius Leškevičius, Artūras Zuokas ir kiti.

„Oktoberfest yra viena žinomiausių pasaulyje švenčių, tad pamaniau, kodėl gi jos neperkėlus į NEFF virtuvę. Iš to, kad šiandien jūsų taip gausiai susirinko, sprendžiu, kad idėja pasitvirtins su kaupu. Mane įkvėpė mintis drauge išbandyti, ką galima pagaminti su alumi, kaip patiekalo ingredientu. Tai nėra naujiena. Kai senais laikais nebūdavo kokybiško geriamo vandens, alus dažnai būdavo naudojamas gaminti maistui. Pavyzdžiui, europiečiai valgydavo alaus sriubą pusryčiams, tokios galėdavai gauti kiekvienoje smuklėje! Dabar tai gali atrodyti keista. Na o aš šiandien ne tik eksperimentuosiu, bet ir pasidalinsiu savo patirtimi, nes virtuvėje dažnai naudoju alų gaminiams: pradedant chašlama ir baigiant padažais bei sriubom,“ – susirinkusius svečius intrigavo žinomas žurnalistas, keliautojas, kulinarinių knygų autorius Vytaras Radzevičius. Jam vakarienės metu talkino alaus somelje bei visi šventės dalyviai.

Vakaro svečias Giedrius Masalskis pasidžiaugė, kad iš dešimties gyvenime ragautų svogūnų sriubų ši, virta su alumi, buvo viena skaniausių.  „Priklausiau sriubos komandai, pačiai svarbiausiai, nes juk sriuba yra svarbiausias patiekalas! Nežinia kas mus taip sujungė šį vakarą – maistas, bendravimas ar Oktoberfestas, tačiau vakarėlis buvo labai organiškas,“ – įspūdžiais dalinosi G. Masalskis.

Žinoma maisto tinklaraštininkė Nida Degutienė gyrė nealkoholinio alaus skonines savybes ir prasitarė, kad per savaitę jai teko sudalyvauti jau antroje Oktoberfest šventėje. Įdomu, kad pirmoji jų vyko tolimąjame Pekine, iš kurio Nida grįžo tik prieš kelias dienas.