Žaibiškas Alfo Ivanausko braškių pyragas vasariškam savaitgaliui

Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas
Šaltinis: Žmonės
A
A

Braškių sezonui einant link pabaigos, siūlome paskutinį šios nuostabiai skanios uogos pasispardymą – žaibiškai greitai pagaminamą virtuvės guru Alfo Ivanausko braškių pyragą. „Jei neturite laiko suktis virtuvėje, gaminkite šį pyragą ir nenusivilsite – juolab kad galėsite kaitalioti ingredientus: tarkim, įdėti rabarbarų, vyšnių ar kitų uogų, tačiau svarbu išlaikyti proporcijas, kad masė nebūtų pernelyg skysta“, – pataria „Virtuvės mitų griovėjų“ idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas.

Pasak jo, šis gardėsis puikiai tiks iškylaujant ar tiesiog leidžiant laiką gamtoje, nes pyragas itin lengvai pjaustomas, o ir kepti jį galima kad ir keksiukų formelėse.

Braškių pyragas
Braškių pyragas / Organizatorių nuotr.

Visai šeimai:

Gaminimas 30 min.

3 kiaušinių

5 šaukštų cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

1 tarkuotos apelsino žievelės

½ tarkuotos citrinos žievelės

1 šaukštelio kepimo miltelių

110 g miltų

3 bananų

500 g šviežių braškių

4 šaukštų migdolų drožlių

3 šaukštų rudojo cukraus

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Plaktuvu gerai išplakite, kad nesijaustų cukraus kristalų. Suberkite tarkuotas apelsino ir citrinos žieveles.

2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užmaišykite tešlą.

3. Kepimo formą (20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Ant dugno sudėkite laužytus bananus, pusę kiekio braškių ir užpilkite paruošta tešla.

4. Ant viršaus sudėliokite likusias braškes ir užbarstykite migdolų drožlėmis, sumaišytomis su ruduoju cukrumi.

5. Šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 min.