Žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas – sočiai vakarienei

Sotusis bulvių apkepas / Fotolia nuotr.
Sotusis bulvių apkepas / Fotolia nuotr.
2017-10-20 15:00
AA

Ruduo suteikia daug sodo ir daržo gėrybių. Svarbu iš jų gaminti išmoningai. Šiandien siūlome ant stalo patiekti žiedinių kopūstų ir bulvių apkepą – ir sotu, ir labai gardu!

5–6 bulvės, žiedinio kopūsto galva, 2 šaukštai sviesto, svogūnas, poras, 2 skiltelės česnako, 2 kiaušiniai, 250 g liesos grietinėlės, 250 g pieno, 2 šaukštai miltų, 180 g tarkuoto kietojo sūrio, pagal skonį druskos, pipirų, žalumynų papuošti.

  • Bulves kruopščiai nuplaukite, išvirkite su lupena ir supjaustykite griežinėliais.
  • Žiedinį kopūstą nuplaukite, išskirstykite žiedynais. Juos sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, pakaitinkite apie 10 min. Kopūstus sutrinkite grūstuvu, masę pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, porą supjaustykite griežinėliais, česnakus sukapokite.
  • Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, suberkite česnakus, svogūnus ir porus, nukaiskite.
  • Dubenyje sumaišykite pieną, grietinėlę ir kiaušinius. Po truputį supilkite miltus ir plakite, kol neliks gumulėlių. Į plakinį suberkite česnakus, svogūnus ir porus, pusę tarkuoto sūrio, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Pusę plakinio supilkite į žiedinių kopūstų masę, gerai išmaišykite.
  • Keraminį indą ištepkite šaukštu sviesto, dugną išklokite bulvių griežinėliais, ant viršaus krėskite sluoksnį žiedinių kopūstų masės, vėl dėliokite bulves. Sluoksniuokite, kol baigsis ingredientai, paskutinis sluoksnis turėtų būti bulvių. Apliekite pyragą likusiu plakiniu.
  • Viršų apibarstykite likusiu sūriu ir šaukite į iki 185 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30–45 min. Palaukite, kol pravės, ir dailiai supjaustykite. Puoškite žalumynais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kepame kiaulieną. Net 23 receptai!

{recipe|5358}
{recipe|5580}
{recipe|5634}