Žinomi žmonės mėgavosi karšta popiete Kaune: rožių ledams neatsispyrė Mino, Giulija su dukra

Žinomi žmonės ragavo rožių ledus / Erlendo Bartulio nuotr.
Žinomi žmonės ragavo rožių ledus / Erlendo Bartulio nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Lietuvoje jau yra ūkių, kuriuose augančių nuostabaus grožio bei aromato rožių žiedlapiai naudojami tik desertams gaminti.

Dviejų seserų, prestižinių kulinarijos bei konditerijos mokyklų „Le Cordon Bleu“ ir „Carpigiani Gelato University“ absolvenčių, Solveigos Grigalevičiūtės bei Evelinos Kašėtienės pasididžiavimas – iš gėlynų dovanojamų gamtos turtų sukurti ledai.

Būtent į neįprastų, pagal autorinį receptą paruoštų skanėstų degustaciją ir buvo pakviesti žinomi miestiečiai.

„Ledai man primena vaikystę. Turbūt visiems primena... Ir tai yra vienas žaviausių įspūdžių iš tų dienų, kai rūpėjo tik draugai bei išdaigos“, – šmaikštauja serialų prodiuseris Gediminas Juodeika.

Žinomi žmonės ragavo rožių ledus
Žinomi žmonės ragavo rožių ledus / Erlendo Bartulio nuotr.

Į renginį Laisvės alėjoje jis atvyko dvirate motorine priemone, kuria pastaruoju metu mieste naudojasi vis dažniau. „Desertai, bičiuliai ir šiltas vakaras – kas gali būti geriau?“, – šypsosi G.Juodeika.

Jis negailėjo pagyrimų ne tik rožių žiedlapių, bet ir kitų skonių ledams bei šerbetams su bazilikais, svarainiais, juodaisiais serbentais, braškėmis, lietuvišku varškės sūriu, medumi, juoda duona, pistacijomis, šokoladu bei kitais kruopščiai atrinktais ingredientais.

Degustacijos viešnios tapytoja ir visažistė Gintė Ramutytė, advokatė Aušra Ručienė, aktorė Rita Sekmokienė, dainininkė Giulija, operos solistė Monika Falcon, vyrų ir vaikų kirpimo studijos savininkė Egidija Šatikienė, plaukų priauginimo specialistė Gintarė Armalė pabrėžė, jog joms svarbu, kad desertai būtų ne tik skanūs, bet ir kuo palankesni sveikatai.

Žinomi žmonės ragavo rožių ledus
Žinomi žmonės ragavo rožių ledus / Erlendo Bartulio nuotr.

Dar prieš renginį internete informacijos apie neįprastus skanumynus ieškojusi Monika Falcon sužinojo, jog rožių žiedlapių ledai turi gilias tradicijas Artimuosiuose Rytuose, kur rožės yra plačiai naudojamos kulinarijoje. Ypač populiari rožių vandens ir sirupo gamyba – visa tai vėliau integruojama įvairiuose desertuose. Be to, rožių žiedlapių sudėtyje yra antioksidantų, vitaminų A, C, D, E ir B3. Jie taip pat turi priešuždegiminių savybių.

„Yra ingredientų, apie kuriuos vien išgirdus imi įsivaizduoti, kaip tai bus skanu ir magiška. Tokie ir yra ledai iš rožių žiedlapių – kvepiantys, prabangūs, sodraus skonio. O labiausiai stulbina tai, jog juose nėra jokių sintetinių priedų ir viskas natūralu“, – susižavėjimo neslėpė plaukų stilistas Karolis Murauskas.

Žinomi žmonės ragavo rožių ledus
Žinomi žmonės ragavo rožių ledus / Erlendo Bartulio nuotr.

Kartu su juo tiek klasikiniais, tiek mažiau cukraus turinčiais ledais bei desertais ledainės „Saldu“ surengtoje skonių šventėje mėgavosi ir dainininkas Deividas Dubinovas Deivizo, aktorius Marius Sekmokas, realybės šou dalyvis Irmantas Pileckas, dainininkas Mindaugas Mickevičius – Mino, medalių kūrėja Irina My My, dizainerė Indrė Masilionytė Koženiauskienė bei kiti.