Žinomi žmonės parodė, ką moka pagaminti iš silkės
Vilniuje įsikūręs restoranas „Open“ trečiadienį surengė oficialų kalėdinį atidarymo vakarą, į kurį pakvietė teatro, muzikos ir televizijos atstovus. Jie svečiams gamino užkandžius iš silkės: savo receptus parodė televizijos laidų vedėjos Laura Imbrasienė ir Asta Stašaitytė-Masalskienė, aktorė Asta Štukytė, grupės „Bavarija“ narys Juozas Liesis.
„Kalėdiniu laikotarpiu mėgstame paskanauti kelis naujus, dar neragautus patiekalus, o visa kitą – tradiciškai: įdaryta vištytė ar antis, šerno, briedžio ar stirnienos kumpis su padažu, kelių rūšių salotos ir užkandžiai, anytos kepami kūčiukai, vyniotinis ir, žinoma, tortas“, – apie savo šeimos artėjančių švenčių stalą pasakojo Laura Imbrasienė, atidarymo svečiams gaminusi silkės salotas.
Moteris sakė mėgstanti pati gaminti – tai vertina ir Lauros šeima, ypač sūnus, kuriam smagu su mama sukiotis bei išbandyti naujoves virtuvėje.
Mėgstanti gaminti prisipažino ir restorano atidaryme šefės vaidmens taip pat ėmusis teatro ir televizijos aktorė Aušra Štukytė. Pasak jos, virtuvė – labiau jos, o ne sužadėtinio Dmitrijaus Radino valdos.
„Kasdien ten praleidžiu nemažai laiko ir man jo negaila – malonu žinoti, jog mano pagamintas maistas mėgiamas. Dima gamina retai, bet labai skaniai. Jis išbando netradicinius receptus ir, žinoma, tai tampa maloniu netikėtumu. Taip ir pasidaliname virtuvės ribas: „kasdienė“ priklauso man, „šventinė“ – jam“, – sako A.Štukytė, atidarymo vakarą gaminusi jos mėgstamą silkę pataluose.
Dar du silkės patiekalus – silkę su razinomis ir silkę su rugine duona – vakaro metu gamino atgimstančios grupės „Bavarija“ narys Juozas Liesis ir renginių bei televizijos laidų vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė. Beje, minėtam restoranui vadovauja jos vyro Giedriaus Masalskio valdoma bendrovė.
Kviestiniams vakaro „šefams“ padėjo, patarimų negailėjo virtuvės šefas Audrius Kukšta. Renginyje jis prisistatė patiekdamas mini blynelius su burokėliais, sūdyta lašiša ir krienų padažu. Vakaro svečiams kartu su komanda paruošęs šventišką šaltų ir karštų užkandžiu meniu, desertui pasiūlė kalėdinius ledus, pagardintus muskatu ir cinamonu.