Ant valdovų stalo

Lenkijos karalius ir Lietuvos didysis kunigaikštis Žygimantas Augustas
Pasninkaujančiam valdovui patiekdavo prabangių žuvų patiekalų. Restorano „Valdovai“ interpretacija: lydeka, įdaryta menke ir lašiša, su vėžių uodegėlių, svogūnų ir šafrano padažu
Ir Žygimanto Augusto laikais vertinti rauginti kopūstai, agurkai
Mėsos pyragai džiugino valgytojus ir tada, ir dabar
Šiuolaikinė istorinio mėsos recepto versija: putpelės, kimštos antiena, kriaušėmis ir migdolais, su šafrano rizotu ir prieskoningame vyne virtomis kriaušėmis
Istorikė Neringa Dambrauskaitė-Martinkėnė didikų virtuvę tyrinėja daug metų+2
×
1 / 8Lenkijos karalius ir Lietuvos didysis kunigaikštis Žygimantas Augustas / Vida Press nuotrauka