10 naudingų kulinarinių gudrybių
Jūsų dėmesiui – keli aktualūs patarimai, kurie neabejotinai pravers virtuvėje.
1. Norite idealiai išvirti makaronus? Labai svarbu išlaikyti tam tikras produktų proporcijas. 100 g makaronų reikia maždaug 1 l vandens, 10 g druskos ir šaukšto aliejaus. Druską berkite tik vandeniui užvirus ir įpylusi aliejaus. Tik tada meskite makaronus. Kiek ilgai juos virti, skaitykite ant pakuotės. Gerai išvirti makaronai turi būti standūs ir išlaikyti formą.
2. Blynai bus puresni, jei, maišydama tešlą, vietoj vandens pilsite gazuotą mineralinį, o užmaišiusi tešlą bent pusvalandį ją palaikysite.
3. Pasak virtuvės meistrų, kokybiškų pipirų luobelė turi būti vientisa, be įtrūkų, pakuotėje neturi matytis jokių priemaišų, juolab vien pipirų luobelių. Štai kodėl pirkdama pipirų žirnelius rinkitės juos skaidriose pakuotėse – žinosite, ar geros kokybės prieskonį perkate.
4. Jeigu prieš smulkindama česnaką nuluptą skiltelę pabarstysite druska, smulkinami česnakai nelips nei prie peilio, nei prie pjaustymo lentelės.
5. Popierių nuo sviesto pakelio dailiai susukite ir įmeskite į kamerą – prireikus galėsite juo ištepti kepinių skardas.
6. Jau panaudotą vanilės ankštį įmeskite į indą su cukrumi – po kiek laiko turėsite puikaus vanilės kvapo cukraus kepiniams.
7. Jeigu nuo pietų liko naminio sultinio, nepilkite jo į kriauklę, o užšaldykite – tokie ledukai pravers įvairiems padažams ir karštų apkepų užpilams ruošti, taip pat troškiniams pagardinti, kai stigs laiko išsivirti natūralų sultinį.
8. Jeigu sunkiai sekasi supjaustyti mėsą karpačui ar kinų virtuvės patiekalui, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 15–20 min. įkiškite į kamerą.
9. Tešla nelips prie delnų, jei rankas, užuot barsčiusi miltais, pasitepsite alyvuogių aliejumi.
10. Razinos ir riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje ir nenugrims į apačią, jei juos apvoliosite miltuose.