Pikantiški prieskoniai patiekalams suteikia išskirtinio skonio, todėl net ir nemėgstantys aštraus maisto, kartais sau leidžia paskanauti gardėsių, pavyzdžiui, su aitriąja paprika… Saikingai vartojami aitrieji prieskoniai gali padėti numesti svorio, suaktyvinti medžiagų apykaitą ir netgi teigiamai paveikti visą organizmą.
Šiandien dalijamės trimis puikiais pikantiškų gėrimų receptais, kurie padės atsikratyti nenumaldomo noro persivalgyti ir akimirksniu prilimpančiu kilogramų…
► Cinamonas. Tai puikus prieskonis, tačiau jo padauginti nepatartina. Jame gausu antioksidantų, be to, cinamonas padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, todėl yra itin naudingas žmonėms, kuriuos kamuoja cukrinis diabetas. Šis prieskonis taip pat malšina uždegimą, padeda palengvinti raumenų, sąnarių skausmus, teigiamai veikia smegenis, todėl paprasčiau išlaikyti dėmesį, susikaupti, mokytis. Verta paminėti ir tai, kad ugningasis prieskonis kovoja su įvairiomis bakterijomis ir mikrobais bei apsaugo nuo aterosklerozės ir širdies smūgio.
Riebalus deginantis gėrimas su medumi ir cinamonu
Šį gėrimą gaminkite vakare, prieš pat miegą. Teigiama, kad riebalus deginantis gėrimas padeda ne tik numesti svorio, bet ir dovanoja liekną taliją, valo organizmą nuo parazitų, grybelių, bakterijų, kurie lėtina medžiagų apykaitą.
- Užvirinkite puodelį vandens ir užpilkite juo 0,5-1 arbat. š. cinamono.
- Palikite pusvalandžiui, kad nusistovėtų ir atvėstų. Tuomet įmaišykite 1-2 arbat. š. medaus.
- Pusę puodelio paruošto gėrimo išgerkite prieš miegą, o kitą pusę – vos atsikėlę iš ryto.
► Aitrioji paprika. O, tai dieviškas prieskonis, be kurio sunku išsiversti virtuvėje! Sutikite, kad aitrioji paprika kaip reikiant užkaitina kūną ir kraują! Be to, taip pat greitina medžiagų apykaitą ir netgi mažina cholesterolio kiekį kraujyje, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Taip pat verta žinoti, kad aitrioji paprika padeda išvengti skausmų, tarkime, galvos, sąnarių, raumenų. Šis prieskonis idealiai susidoroja ir su peršalimu, užgulta nosimi, stiprina imunitetą. Būtent tai, ko reikia permainingam pavasariui!
Kefyro ir aitriųjų prieskonių gėrimas
- Į vieną puodelį kefyro įberkite žiupsnelį aitriųjų paprikų, 0,5 arbat. š. malto arba šviežio imbiero, 0, 5 arbat. š. cinamono.
- Viską gerai išmaišykite ir gerkite ryte po lengvų pusryčių, labiausiai tinka kaip priešpiečiai.
- Jeigu skonis jums neįtinka, galite kerfyrą maišyti tik su vienu iš nurodytų prieskonių – gal taip atrasite naujų gardžių potyrių.
► Imbieras. Šiame prieskonyje gausu antioksidantų, kovojančių su laisvaisiais radikalais, taip pat imbieras nepakeičiamas, jeigu pykina, kadangi veikia raminamai, saugo nuo bakterijų. Imbieras malšina uždegimą, padeda peršalus, sergant gripu, angina, kamuojant erzinančiam kosuliui. Mokslininkai teigia, kad šis prieskonis kovoja su vėžinėmis ląstelėmis, mažina cholesterolio kiekį, saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų.
Imbierų ir burokėlių gėrimas
- Susmulkinkite obuolį, burokėlį, sutrinkite 1 gabalėlį šviežios imbiero šaknies (turi būti 1 arbat. š.).
- Sudėkite viską į smulkintuvą, įpilkite puodelį vandens ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Gerkite ryte. Šis kokteilis degina riebalus, valo organizmą nuo šlakų, toksinų, padeda mesti svorį.