3 įdomūs patiekalai iš kruopų

Įdaryti obuoliai / Shutterstock nuotr.
Įdaryti obuoliai / Shutterstock nuotr.
2013-01-17 08:00
AA

Iš vaikystės daugeliui tikriausiai yra susiformavęs stereotipas, kad kruopos – baisiai nuobodus, prėskas maistas. Siūlome kruopas atrasti iš naujo!

Įdaryti obuoliai

2 dideli obuoliai, 200 g avižinių dribsnių, 50 g razinų, 100 ml pieno, 5 g sviesto, 1 arbat. š. medaus, žiupsnelis cinamono.

1. Iš pieno, avižinių dribsnių ir saujelės razinų išvirkite košę (jei bus per tiršta, įpilkite dar šlakelį pieno, jei per skysta – truputį dribsnių).

2. Pagardinkite košę šaukšteliu sviesto ir medaus.

3. Obuolius išskobkite bulvių skustuku, pabarstykite cinamono, į vidų sukrėskite avižinius dribsnius, ant viršaus dėkite po šaukštelį bruknių džemo.

4. Obuolius dėkite į sviestu pateptą kepimo formą ir apie 20 min. kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje.

 

Manų košės blyneliai

Manų košės blyneliai / Shutterstock nuotr.

200 g manų kruopų, 1 stiklinė kefyro, 1 kiaušinis, žiupsnelis cukraus, 2 obuoliai, žiupsnelis kepimo miltelių (nebūtinai), žiupsnelis cinamono.

1. Manų kruopas užpilkite kefyru ir 20 min. brinkinkite.

2. Į išbrinkusią masę įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite cukraus, tarkuotų obuolių, pagardinkite cinamonu. Jei norite, kad blyneliai dailiai iškiltų, įberkite žiupsnelį kepimo miltelių.

 

Vaisinis ryžių plovas

Manų košės blyneliai / Shutterstock nuotr.

400 g ryžių, 100 g liesesnės grietinėlės, žiupsnelis cukraus, 20 g migdolų drožlių, 20 razinų, 20 g džiovintų slyvų, 20 g džiovintų persikų, 1 valg. š. medaus (pagal skonį).

1. Karštame svieste pakepinkite ryžius. Kai jie dailiai apskrus, supilkite grietinėlę, viską gerai sumaišykite ir apie 20 min. virkite. Jei bus per mažai skysčio, įpilkite dar grietinėlės arba vandens.

2. Kitoje keptuvėje be jokių riebalų pakepkite truputį cukraus, migdolų drožlių, suberkite saują vandenyje mirkytų razinų, keletą smulkintų džiovintų slyvų, persikų.

3. Viską pakaitinkite, tada įmaišykite keptus ryžius ir pagal skonį pagardinkite medumi.