4 taisyklės, kaip išvirti tobulą sultinį
Sultinys / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Atrodo, paprasta, bet ne visada visoms pavyksta. Pasinaudokite 4 auksinėmis taisyklėmis.
1. Mėsą arba kauliukus nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu, puodą uždenkite ir užvirkite. Kruopščiai nugriebkite putas ir toliau virkite ant mažos ugnies. Likus pusvalandžiui, sudėkite pjaustytas morkas, petražolės ir saliero šaknies gabalėlius ir svogūną. Išvirusį sultinį perkoškite.
2. Mėsos sultinį sūdykite likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos, žuvies – tik pradėjus virti, o grybų – pačioje pabaigoje.
3. Jei petražolės ir saliero šaknis, keliskart perpjautas išilgai, šiek tiek pakaitinsite keptuvėje be riebalų, o paskui įdėsite į sultinį, jis bus ypač aromatingas.
4. Išvirto sultinio nepalikite ant įkaitusios viryklės – jis nebebus toks skanus.