6 žingsniai, kad kepsnių padažas būtų tobulas

Kepsnių padažas / Fotolia nuotr.
Kepsnių padažas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kepsnių sezonas atidarytas! O ko daugiau jam reikia, jei ne tobulo kepsnio ir tobulo padažo prie jo?

Sužinokite, kaip tokį galėtumėte pasigaminti patys, remdamiesi savo skonių receptoriais bei pojūčiais, rašoma care2.com.

1 žingsnis – bazė

Bazinis kepsnių padažo pagrindas – tai paprasčiausias pomidorų padažas be priedų. Tokį galite pasigaminti pačios arba įsigyti parduotuvėje. Tinka ir kečupas, pomidorų pasta ar konservuotų pomidorų piurė. Kai kur kaip pagrindas naudojamas majonezas arba garstyčios.

2 žingsnis – saldumas

Cukrus vaidina itin didelį vaidmenį padažo gamyboje, kadangi padeda karamelizuoti padažą, „užfiksuoti“ skonį. Galite tam naudoti bet kokį saldiklį, tačiau geriausi tie, kurių skonis išraiškingiausias. Pavyzdžiui, idealiai tiks tamsus rudasis cukrus, melasa, klevų sirupas, medus. Dar įdomesniam skoniui tiks rudųjų ryžių, agavų sirupas, karamelizuoti svogūnai ir česnakai.

3 žingsnis – sūrumas

Kiekvienas padažas turi turėti sūrumo prieskonį. Išmėginkite košerinę druską, sojų, Vorčesterio padažą. Tiks ir jūros, Himalajų druska ar kitos jūsų mėgstamos druskos rūšys.

4 žingsnis – aitrumas

Čia pasirinkimas išties platus. Galite į padažą dėti trintus Kajeno pipirus, raudonosios aitriosios paprikos dribsnius ar bet kokias kitas trintas aitriąsias paprikas. Taip pat kepsnių padažui puikų skonį suteiks aštrusis „Tabasco“ padažas. Jeigu norite dar daugiau aitrumo, neapsiriksite išsirinkę Jalapeno, Habanero ir Serrano rūšių aitriąsias paprikas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaizdo pamoka: jautienos burgeriai – greitai ir paprastai

5 žingsnis – dūmo prieskonis

Kepsnių padažas be dūmo prieskonio nebus toks skanus, koks galėtų būti. Tam pasitarnaus tokie prieskoniai, kaip rūkyta paprika, rūkyta druska, rūkytos aitriosios paprikos.

6 žingsnis – rūgštumas

Paskutinis ingredientas puikiai subalansuos visus skonius. Klasikinis pasirinkimas – tai obuolių actas, tačiau tiks ir kitos acto rūšys, kurias mėgstate. Svarbiausia, kad tai būtų išties kokybiškas pasirinkimas – sodraus skonio ir malonaus aromato.

Išmėginkite įvairių padažų receptus!

{recipe|3178}
{recipe|3307}
{recipe|3309}
{recipe|3572}
{recipe|3867}
{recipe|5201}
{recipe|4473}
{recipe|4175}