7 virtuvės paslaptys: profesionalūs kepimo rezultatai namuose su orkaite „PlusSteam”

Kepimo rezultatai su orkaite „PlusSteam” / Electrolux nuotr.
Kepimo rezultatai su orkaite „PlusSteam” / Electrolux nuotr.
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
A
A

Naujoji daugiafunkcė „Electrolux“ orkaitė su garų funkcija „PlusSteam“ nustebino net pačius išrankiausius – nuo šiol tikros kepyklėlės gaminiais galite mėgautis neiškėlę kojos iš namų. Garai ne tik suteikia tradiciniam patiekalui naują dar neregėtą skonį, intensyvesnį aromatą, padeda kasdien palaikyti sveikos gyvensenos principus, bet ir taupo mūsų brangų laiką – po kepimo išvalyti orkaitę dabar žymiai paprasčiau.

Šios orkaitės privalumus išbandyti galės ir 5 daugiausiai balsų sulaukę

kepinių konkurso #KepuTau dalyviai, kurie finalinio renginio metu turės iškepti savo kepinius. Štai patarimai, kaip garų technologijos pagalba atskleisti tikrąjį patiekalo skonį ir deramai išnaudoti visas garų orkaitės funkcijas, kuriais su finalistais dalinasi „Kulinarijos studijos“ šefas italas Gian Luca Demarco ir VMG žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič:

1. Pasak E. Monkevič, nors dauguma žmonių pirmą kartą pamato įrenginio instrukciją tik tada, kai įrenginys sugenda, visgi, kad kepimo procesas būtų sklandesnis, su nauja orkaite reikėtų susipažinti dar prieš pradedant gaminti joje. Šmaikštaudama ji pataria – geriausia instrukciją paskaityti dar kartą prieš miegą.

Elžbieta Monkevič
Elžbieta Monkevič / K.Pauliukonio nuotr.

2. „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė pataria taip pat nepamiršti, kad garų orkaitėje viskas kepa šiek tiek greičiau, nei įprastoje orkaitėje. Todėl kepant kažkokį gaminį pirmą kartą ji siūlo nustatyti šiek tiek žemesnę temperatūrą nei rekomenduojama ir stebėti kepimą.

3. Abu virtuvės šefai vieningai teigia – kepantiems miltinius patiekalus, garų funkciją reikia naudoti pirmąsias 10 minučių. Taip kepinio plutelė gražiau apskrus, o vidus bus minkštesnis ir puresnis.

4. Patinka itin traškūs sausainiai? Charizmatiškasis italas pataria paskutiniąsias 5 minutes įjungti garų funkciją.

5. Norintiems kepinio su dar storesne plutele profesionalus virtuvės šefas pataria kepimo pabaigoje šiek tiek sumažinti temperatūrą – iki 140 °C.

Elžbieta Monkevič
Elžbieta Monkevič / K.Pauliukonio nuotr.

6. Kepant mėsą, garų funkciją naudokite ir pradžioje, ir papildykite vandens dar kartą kepimo metu. Anot Luca Demarco, mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė, taip pat išvengsite degėsių.

7. Norite akimirksniu sutvarkyti orkaitę? Pasak E. Monkevič, garai – puikus pagalbininkas norint greitai išvalyti orkaitę. Tereikia įpilti vandens, nustatyti 90 °C temperatūrą ir šiek tiek palaukti – orkaitė įkaista, vanduo po truputį garuoja ir visi nešvarumai greitai atmirksta. Vėliau juos užtenka tiesiog nuvalyti šluoste.