A. Gadžijevas, ragaudamas savo keptą pyragą: „Tai pats geriausias sumuštinis“

A. Gadžijevo ruoštas plikytos tešlos pyragas su šokoladiniu kremu / Laidos rengėjų nuotr.
A. Gadžijevo ruoštas plikytos tešlos pyragas su šokoladiniu kremu / Laidos rengėjų nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Italas, kulinaras Gian Luca Demarco apie kavą gali pasakoti ilgai ir yra jai ypatingai išrankus. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ jis savo kolegai Ali pasiūlys paragauti naujos rūšies itališkos espreso kavos. Ali pastebės, kad jo šeštadienio rytai tampa kupini atradimų.

Išgėrę po puodelį „energijos užtaiso“ laidos vedėjai žiūrovams pristatys šeštadienio ryto patiekalus. Gian Luca gamins vištienos sriubą su avokadu. Šį kartą pats italas pastebės, kad tai bus ne itališkas, o Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas.

O konditerijos šefas Ali iškeps įspūdingą plikytos tešlos pyragą, įdarytą plikytu pieninio šokolado kremu. Tuo pačiu jis padrąsins šeimininkes būtinai jį išbandyti, o jei netyčia pritrūktų jėgų išmaišyti tešlai, pasikviesti į pagalbą savo vyrus. Vaizdas turėtų užburti visus žiūrovus, kai operatoriaus kamera parodys galutinį rezultatą iš arti. Pats Ali ragaudamas savo iškeptą pyragą tikins, kad tai pats geriausias sumuštinis, koks tik galėtų būti.

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

  • 400 g vidinės vištienos krūtinėlės filės;
  • pusės žaliosios citrinos;
  • kubelio šviežio imbiero;
  • avokado;
  • pusės mėlynojo svogūno;
  • didelės morkos;
  • 2 didelių bulvių;
  • saliero stiebo;
  • vištienos prieskonių;
  • žiupsnelio druskos ir šviežiai grūstų pipirų;
  • šviežio citrininio čiobrelio;
  • alyvuogių aliejaus.

Į gilesnį dubenį įpilti porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, išspausti pusės žaliosios citrinos sulčių, suberti susmulkintą imbiero kubelį (cm skersmens), įberti vištienos prieskonių. Viską išmaišyti ir šiuo marinatu įtrinti vištienos filės gabaliukus. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Daržoves (išskyrus avokadą) susmulkinti šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros, įmesti neluptą česnako skiltelę, pakepinti, suberti svogūną ir salierą, paskrudinti. Tada suberti bulves, pamaišyti, sudėti morkas ir viską gerai paskrudinti. Sumažinti kaitrą, užpilti verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, įberti druskos pagal skonį ir patroškinti 10 minučių.

Išimti iš šaldytuvo mėsą, nusausinti ir apkepti keptuvėje. Avokadą perpjauti per pusę, išimti kauliuką ir nulupti. Supjaustyti skiltelėmis išilgai. Sriubą išpilstyti į dubenėlius, uždėti ant viršaus riekelėmis pjaustytos vištienos ir avokado. Apibarstyti šviežiai grūstais pipirais ir šviežio citrininio čiobrelio lapeliais.

Gian Lucos ruošta vištienos ir daržovių sriuba su avokadu
Gian Lucos ruošta vištienos ir daržovių sriuba su avokadu / Laidos rengėjų nuotr.

Plikytos tešlos pyragas, įdarytas plikytu šokolado kremu

Plikytai tešlai reikės:

  • 125 g pieno;
  • 125 g vandens;
  • 15 g cukraus;
  • 4 g druskos;
  • 110 g sviesto, supjaustyto kubeliais;
  • 140 g miltų;
  • 260 g kiaušinių masės (5 didelių kiaušinių);
  • migdolų drožlių.

Kremui reikės:

  • 200 g pieno;
  • 45 g grietinėlės;
  • 40 g kiaušinių trynių masės (2 trynių);
  • 30 g cukraus;
  • 12 g kukurūzų krakmolo;
  • 100 g pieninio šokolado;
  • 25 g sviesto.

Į puodą supilti pieną, vandenį, sudėti sviestą ir suberti cukrų bei druską. Užvirti. Nukelti nuo kaitros ir nuolat maišant suberti miltus. Gerai išmaišyti iki vientisos blizgios masės. Po truputį pilti kiaušinių masę ir nuolat maišyti, kol vėl bus vientisa masė. Jei tešla per kieta, įpilti šlakelį šilto pieno ir išmaišyti. Tešla turi būti vientisa ir lengvai drimbanti nuo šaukšto ar šluotelės. Konditeriniu maišeliu ant kepimo popieriaus išpiešto žiedo sukamaisiais judesiais formuoti apskritimo formos, tuščiavidurį pyragą. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Jei lieka tešlos, suformuoti ant likusios vietos sausainukų. Pašauti į iki 220°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti 30 minučių neatidarinėjant orkaitės.

Užvirti pieną. Atskirame inde sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu ir ant jų užpilti kiaušinių trynius. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į ją po truputį pilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę vėl grąžinti į puodą ir pakaitinti, kol sutirštės iki kreminės konsistencijos. Gautu kremu užpilti šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Tada sudėti sviestą ir vėl viską gerai išmaišyti. Kremą atvėsinti šaldytuve.

Atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę. Apatinę dalį pertepti kremu ir uždėti viršutinę dalį. Apibarstyti cukraus pudra.