Agnė Jagelavičiūtė ir Alfas Ivanauskas pristatė savo knygą
Prieš trejus metus Agnė Jagelavičiūtė, stilistė, verslininkė bei mama, ir „Virtuvės mitų griovėjų“ idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas leidosi į nuotykį, kurio rezultatas – gyvenimo stiliaus žurnalas „AŠ Ikona“. Šį rudenį jie pristato savo bendrą kulinarinę knygą, papildytą jųdviejų mintimis, vaikystės prisiminimais ir smagiais pokalbiais.
„Gal pavalgom?“, - kviečia abu ir dalijasi su skaitytojais pasiūlymais pusryčiams, pietums, vakarienei, užkandžiams ir desertui.
„Tikriausiai pirmas dalykas, kurį sužinai apie žmogų, tapdamas jo draugu, tai jo mitybos įpročiai. Ir nors mes su Alfu esame be proto skirtingi, šiuo atveju mūsų požiūris daugiau nei sutapo. Mums abiem svarbu būti sočiai pavalgiusiems. Mums abiem svarbu, kad maistas būtų kokybiškas ir įvairus. Mums abiem svarbu, kad jis būtų patiektas išradingai ir su meile. Ir, galų gale, mes abu dieviname gaminti“, - apie tai, kaip gimė naujoji knyga sako A. Jagelavičiūtė.
Tuo metu A. Ivanauskas neslepia, kad per trejus metus besitęsiančią draugystę buvo visko, bet, kaip jis pats sako, Agnė niekada nenuvylė.
„Metų metus, mėnesius, savaites ir dienas aš vis įsitikinu, kokie mes skirtingi, bet sykiu – ir labai vienodi. Kuo toliau, tuo labiau mačiau jos jautrumą, nuoširdumą, mamiškumą ir... nenusakomą apetitą - ne tik skaniam maistui!). O pliurpti ir gaminti galime iki paryčių – nes juk rinktis maisto produktus mums smagiau nei dalyvauti renginiuose. Nors dėl šeiminių aplinkybių lyg ir stovime skirtingose barikadų pusėse, kūryboje esame nulipdyti iš to paties molio“, - teigia A. Ivanauskas, kurio leidžiamas „VMG“ kulinarinis žurnalas kelerius metus iš eilės pripažintas geriausiu pasaulyje.
Paklausti, kuo ši knyga išsiskiria iš kitų ir jų pačių buvusių kūrinių, abu juokiasi, kad „Gal pavalgom?“ tinka tiek visai šeimai gaminančioms mamoms, tiek draugų vakarėlius rengiantiems viengungiams. Iš viso skaitytojai ras daugiau nei 100 receptų.
„Gaminome įprastus patiekalus iš įprastų produktų taip, kaip kiekvieną dieną gaminame savo namuose. Visi mūsų triukai, kulinariniai atradimai ir patirtys telpa šioje knygoje“, - sako abu autoriai, pabrėžiantys, kad knygoje mėgstamus patiekalą gamino pagal save, nepaisydami jokių taisyklių.