Aktoriaus Jono Griciaus receptas Naujųjų vakarienei – „turtingas“ Velingtono kepsnys

Jonas Gricius dalijasi Velingtono kepsnio receptu
Jonas Gricius dalijasi Velingtono kepsnio receptu
Šaltinis: Žmonės
A
A

Po kalėdinio patiekalų maratono pritrūkote idėjų Naujųjų metų vakarienei? Ne bėda! Aktorius Jonas Gricius dalijasi itin paprastu prabangaus angliško Velingtono kepsnio receptu, kurio skonio dar ilgai negalės pamiršti jūsų šeima ar svečiai.

„Velingtono kepsnys yra puikiai tinkamas šventiniam laikotarpiui, tačiau pats sunkiausias darbas – išsirinkti tinkamą jautienos nugarinę“, – Žmonės.lt portalui sako aktorius Jonas Gricius ir dalijasi išskirtiniu receptu.

Velingtono kepsnio receptas

Ingredientai:

  • Jautienos nugarinės išpjova ~500 gr.
  • Pievagrybiai 500 gr.
  • Garstyčios (geriausia angliškos) 5 v.š.
  • Šoninė (juostelėmis) ~200 gr.
  • Bemielė sluoksniuota tešla 250 gr.
  • Kiaušinis 1 vnt.
  • Druska, pipirai (pagal skonį)
  • Malti migdolų riešutai

Eiga:

1. Išsirinkite apie 20 cm jautienos nugarinę ir nupjaukite jos kraštus, kad nugarinė būtų visiškai tolygi. Nugarinę apkepkite aukštoje temperatūroje įkaitintame aliejuje (kepkite visas puses po 20 sekundžių)

2. Ant nugarinės paberti druskos ir pipirų. Tada nugarinę aptepkite garstyčiomis (geriausia angliškomis) ir įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.

3. Sumalkite saują pievagrybių (geriausia rankine malimo mašinėle, bet galima ir elektriniu trintuvu). Į sumaltus grybus įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų (galite pagardinti ir raudonėliu), truputį aliejaus ir maltus migdolų riešutus. Viską sumaišykite ir sudėkite kepti, kol nugaruos vanduo.

4. Ant maistinės plėvelės ištieskite šoninės juosteles ir jų kraštelius sudėkite vieną ant kito, kad nebūtų tarpų. Ant šoninės tepkite grybų masę, o tada ant viršaus dėkite jautienos nugarinę ir kruopščiai susukite. Padėkite į šaldytuvą 20-30 minučių, kad susigulėtų.

5. Galima tešlą gamintis patiems, tačiau paprasčiausia – nusipirkti bemielę sluoksniuotą tešlą. Tešlą atšaldykite ir į ją įsukite iš maistinės plėvelės išvyniotą vyniotinį.

6. Apvyniotą nugarinę aptepkite kiaušinio plakiniu. Jei yra poreikis – tešlą galite padailinti įvairiausiais ornamentais, ar paberti žiupsnelį rūpios druskos. 

7. Paruoštą nugarinę kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

8. Tiekite su savo nuožiūra pasirinktu padažu. 

Skanaus!

 

Angliškas Velingtono kepsnys
Angliškas Velingtono kepsnys / Shutterstock nuotr.