Alfas Ivanauskas gamino skrisdamas oro balionu

Alfas Ivanauskas gamino oro balione / Asmenininio albumo nuotr.
Alfas Ivanauskas gamino oro balione / Asmenininio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Trečiadienį vakare virš Vilniaus skriejo didžiausias Lietuvoje oro balionas. Net 16 vietų balione tilpo dalis VMG komandos ir laikinai įrengta virtuvė, kurioje Alfas Ivanauskas gamino vasariškai gaivias salotas ir pristatė savo naują projektą.

„Visą dieną pliaupė lietus, bet nulijus atsivėrė patys gražiausi vaizdai, kuriuos matėme skrisdami 1 km aukštyje. Neįtikėtinas jausmas praskristi virš savo namų, o dar įspūdingiau gaminti tokiame aukštyje. Bet aš, matyt, nespėjau gimti, o jau turėjau norą gaminti visą laiką. Oro balioną valdė vienas labiausiai patyrusių pilotų Lietuvoje – Vytautas Samarinas. Jam priklauso net du – aukščio ir nuotolio – rekordai skrendant oro balionu“, – pasakoja A. Ivanauskas.

Pasak jo, šis skrydis komandai dar vienas iš pasiruošimo etapų kitą savaitę laukiančiam iššūkiui.

„Šiuo metu pats ruošiuosi savo pirmajam rekordui. Po savaitės vesiu 24 valandas, be jokios pertraukos, trunkantį kulinarinį šou. Viskas bus transliuojama gyvai, o žiūrovai turės unikalią galimybę pamatyti, kaip gimsta pasaulyje apdovanoti VMG leidiniai. Per tas 24 valandas ne tik kalbinsiu šou svečius, bet ir pagaminsiu daugiau nei 50 patiekalų“, – atskleidžia A. Ivanauskas.

Oro balione gamintų krevečių ir meliono salotų receptas

Krevečių ir meliono salotos
Krevečių ir meliono salotos / Asmenininio albumo nuotr.
  • 0,5 didelio meliono
  • traškių salotų lapų
  • 150 g virtų krevečių
  • 100 g virtų bolivinių balandų
  • 1 avokado
  • šlakelio citrinos sulčių
  • 1 didelio mango
  • žiupsnelio maltos saldžiosios paprikos
  • šlakelio „tabasco“ padažo
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  1. Melioną perpjaukite pusiau ir lengvai išskobkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  2. Į melioną sudėkite plėšytus salotų lapus, krevetes, meliono skilteles.
  3. Apibarstykite bolivinėmis balandomis.
  4. Uždėkite su citrinos sultimis trinto avokado (gvakamolės), ½ smulkiai pjaustyto mango su žiupsneliu maltos saldžiosios paprikos ir apšlakstykite „tabasco“ padažu.
  5. Apšlakstykite mango padažu, kuriam paruošti sutrinkite gabalėlį mango su alyvuogių aliejumi.