Alfo Ivanausko mišrainė, kurią turėsite susikurti patys

Alfo Ivanausko mišrainė
Alfo Ivanausko mišrainė
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Kokias sąsajas kelia žodis mišrainė? Daug vienoje vietoje sumaišytų ingredientų, kuriuos sujungia vienas svarbiausių dalykų – padažas. Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis deketyvas“ vedėjas, siūlo pažaisti ir šiek tiek pakeisti pagrindinę mišrainės taisyklę.

„Aš siūlau visus ingredientus mišrainei pateikti ant vienos padėklo, o ne sumaišytus inde. Mane patį labiausiai žavi toks paruošimo būdas, nes jūs suteikiate laisvę žmogui išsirinkti savo mėgstamus ingredientus ir padažą, susikuriant įvairius skonius. Nepamirškite, kad net tie patys ingredientai sumaišyti su skirtingu padažu suskambės visai kitaip“, - sako A. Ivanauskas.

Pasak jo, šis būdas yra idealus, jei tarp jūsų draugų yra vegetarų, veganų ir visavalgių – galite pasistengti, kad kiekvienas jų rastų mėgstamų ingredientų ir nesijaustų diskriminuojamas.

„O svarbiausia – toks padėklas visada gražiai atrodys ir visi matys, ką valgo, nereikės spėlioti, kokie ten ingredientai slepiasi. Kiekvieną kartą tokiu būdu galima sukurti vis kitokius derinius, ragauti ne tik savo, bet ir draugo sukurtą. Tokie žaidimai žmonėms patinka kaip ir duona“, - šypsosi A. Ivanauskas.

Dekonstruota Alfo mišrainė

Visi ingredientai patiekiami ant lentos

3 padažai:

· Azijietiškas

· Majonezo pagrindu

· Medaus ir garstyčių

Salotų ingredientai:

Salotų lapai

Lapiniai kopūstai

Raudonieji svogūnai

Avokadai

Mangas

Keptas ant grilio haloumi sūris

Keptos ant grilio cukinijos

Kepto ant grilio moliūgų riekelės

Sūdytos lašišos riekelės

Agurkai

Vyšniniai pomidoriukai

Parūkytos vytintos antienos filė griežinėliai

Alyvuogė

Kalendros

Mėtos

Svogūnų laiškai

Azijietiškas padažas:

2 šaukštų terijaki padažo

3 šaukštų sojų padažo

1 stiebelio citrinžolės

1 žaliosios citrinos sulčių

Cukraus sirupo pagal skonį

Kalendrų lapelių

Skrudintų sezamo sėklų

Citrinžolę supjaustykite ir lengvai patraiškykite. Sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite su kitais ingredientais. Leiskite padažui pastovėti 10-15 min.

Majonezinis padažas su moliūgais

120 g moliūgo tyrės (galite naudoti vaikišką moliūgų tyrelę)

120 g naminio majonezo

Gero žiupsnio juodųjų pipirų

Citrinos sulčių

Visus padažo ingredientus sumaišykite.

Medaus ir garstyčių padažas

2 šaukštų garstyčių

2 šaukštų medaus

1 apelsino sulčių

Kelių griežinėlių imbiero šaknies

Alyvuogių aliejaus

Visus ingredientus sumaišykite kartu ir leiskite pastovėti 10-15 min.

Ant lentos sudėliokite visus mišrainės ingredientus. Taip pat galite naudoti marmūrinę plytelę, padėklą arba serviravimo lėkštę.