Alfo Ivanausko mišrainė, kurią turėsite susikurti patys
Kokias sąsajas kelia žodis mišrainė? Daug vienoje vietoje sumaišytų ingredientų, kuriuos sujungia vienas svarbiausių dalykų – padažas. Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis deketyvas“ vedėjas, siūlo pažaisti ir šiek tiek pakeisti pagrindinę mišrainės taisyklę.
„Aš siūlau visus ingredientus mišrainei pateikti ant vienos padėklo, o ne sumaišytus inde. Mane patį labiausiai žavi toks paruošimo būdas, nes jūs suteikiate laisvę žmogui išsirinkti savo mėgstamus ingredientus ir padažą, susikuriant įvairius skonius. Nepamirškite, kad net tie patys ingredientai sumaišyti su skirtingu padažu suskambės visai kitaip“, - sako A. Ivanauskas.
Pasak jo, šis būdas yra idealus, jei tarp jūsų draugų yra vegetarų, veganų ir visavalgių – galite pasistengti, kad kiekvienas jų rastų mėgstamų ingredientų ir nesijaustų diskriminuojamas.
„O svarbiausia – toks padėklas visada gražiai atrodys ir visi matys, ką valgo, nereikės spėlioti, kokie ten ingredientai slepiasi. Kiekvieną kartą tokiu būdu galima sukurti vis kitokius derinius, ragauti ne tik savo, bet ir draugo sukurtą. Tokie žaidimai žmonėms patinka kaip ir duona“, - šypsosi A. Ivanauskas.
Dekonstruota Alfo mišrainė
Visi ingredientai patiekiami ant lentos
3 padažai:
· Azijietiškas
· Majonezo pagrindu
· Medaus ir garstyčių
Salotų ingredientai:
Salotų lapai
Lapiniai kopūstai
Raudonieji svogūnai
Avokadai
Mangas
Keptas ant grilio haloumi sūris
Keptos ant grilio cukinijos
Kepto ant grilio moliūgų riekelės
Sūdytos lašišos riekelės
Agurkai
Vyšniniai pomidoriukai
Parūkytos vytintos antienos filė griežinėliai
Alyvuogė
Kalendros
Mėtos
Svogūnų laiškai
Azijietiškas padažas:
2 šaukštų terijaki padažo
3 šaukštų sojų padažo
1 stiebelio citrinžolės
1 žaliosios citrinos sulčių
Cukraus sirupo pagal skonį
Kalendrų lapelių
Skrudintų sezamo sėklų
Citrinžolę supjaustykite ir lengvai patraiškykite. Sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite su kitais ingredientais. Leiskite padažui pastovėti 10-15 min.
Majonezinis padažas su moliūgais
120 g moliūgo tyrės (galite naudoti vaikišką moliūgų tyrelę)
120 g naminio majonezo
Gero žiupsnio juodųjų pipirų
Citrinos sulčių
Visus padažo ingredientus sumaišykite.
Medaus ir garstyčių padažas
2 šaukštų garstyčių
2 šaukštų medaus
1 apelsino sulčių
Kelių griežinėlių imbiero šaknies
Alyvuogių aliejaus
Visus ingredientus sumaišykite kartu ir leiskite pastovėti 10-15 min.
Ant lentos sudėliokite visus mišrainės ingredientus. Taip pat galite naudoti marmūrinę plytelę, padėklą arba serviravimo lėkštę.