Alfo Ivanausko tiramisu papuoš kiekvieno savaitgalio pietų stalą

Alfo Ivanausko tiramisu
Alfo Ivanausko tiramisu
Šaltinis: Žmonės
A
A

Alfas Ivanauskas visiems smaguriautojams pristato savo išskirtinį desertą – „Žaliosios arbatos tiramisu su avietėmis“.

ŽALIOSIOS ARBATOS TIRAMISU SU AVIETĖMIS

6-8 asmenims jums reikės:

1/2 stiklinės cukraus

1 stiklinės vandens

2 šaukštų medaus

2 šaukštų romo

1 žaliosios citrinos sulčių

4 kiaušinių

200 ml grietinėlės

400 g maskarponės sūrio

1 šaukšto žaliosios arbatos „matcha“

2 šaukštų karšto vandens 

250 g biskvitinių sausainių pirštelių

400 g aviečių

Mėtų

Kaip pasigaminti:

  1. Sirupui skirtus ingredientus suberkite į puodą ir užvirkite. Sumažinę kaitrą pakaitinkite dar kelias minutes ir atvėsinkite.
  2. Tuo metu paruoškite kremą – žaliąją arbatą ištirpinkite karštame vandenyje.
  3. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
  4. Trynius kelias minutes plakite su cukrumi, tada supilkite maskarponės sūrį, žaliosios arbatos ir vandens mišinį, ir dar kelias minutes lengvai paplakite.
  5. Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite ją į maskarponės masę.
  6. Išplakite kiaušinių baltymus ir taip pat įmaišykite į maskarponės masę.
  7. Sausainius mirkykite šaltame sirupe ir sluoksniuokite pasirinktame inde su maskarponės kremu ir avietėmis.
  8. Viršutinį sluoksnį gausiai papuoškite avietėmis ir mėtomis.