Alfo Ivanausko tiramisu papuoš kiekvieno savaitgalio pietų stalą
Alfo Ivanausko tiramisu
Šaltinis: Žmonės
A
A
Alfas Ivanauskas visiems smaguriautojams pristato savo išskirtinį desertą – „Žaliosios arbatos tiramisu su avietėmis“.
ŽALIOSIOS ARBATOS TIRAMISU SU AVIETĖMIS
6-8 asmenims jums reikės:
1/2 stiklinės cukraus
1 stiklinės vandens
2 šaukštų medaus
2 šaukštų romo
1 žaliosios citrinos sulčių
4 kiaušinių
200 ml grietinėlės
400 g maskarponės sūrio
1 šaukšto žaliosios arbatos „matcha“
2 šaukštų karšto vandens
250 g biskvitinių sausainių pirštelių
400 g aviečių
Mėtų
Kaip pasigaminti:
- Sirupui skirtus ingredientus suberkite į puodą ir užvirkite. Sumažinę kaitrą pakaitinkite dar kelias minutes ir atvėsinkite.
- Tuo metu paruoškite kremą – žaliąją arbatą ištirpinkite karštame vandenyje.
- Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
- Trynius kelias minutes plakite su cukrumi, tada supilkite maskarponės sūrį, žaliosios arbatos ir vandens mišinį, ir dar kelias minutes lengvai paplakite.
- Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite ją į maskarponės masę.
- Išplakite kiaušinių baltymus ir taip pat įmaišykite į maskarponės masę.
- Sausainius mirkykite šaltame sirupe ir sluoksniuokite pasirinktame inde su maskarponės kremu ir avietėmis.
- Viršutinį sluoksnį gausiai papuoškite avietėmis ir mėtomis.