Alfo Ivanausko tortilijos su dviem netikėtais ingredientais
Kartu su šylančiu oru prasideda ir iškylos lauke bei draugų susibūrimai, kada reikia greitai paruošti daugiau skanaus ir lengvo maisto. Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, siūlo tokiomis progomis ruošti tortilijas.
„Man visada norisi parodyti žmonėms naujus skonių derinius. Burokėliai, ananasai kartu su jautiena yra gaivu ir vasariška. Žemiško skonio burokėlis puikiai dera su egzotišku ananasu, nes abu yra salstelėję“, – sako A. Ivanauskas, kuris teigia, jog tokiomis tortilijomis drąsiai vaišintų ir svečius iš Meksikos.
Pasak jo, dar labiau visus skonius suriša kalendra, kuri idealiai tinka prie ananaso.
„Prie burokėlio įprasta derinti čiobrelį, bet kalendra nustebins visus. Šitas patiekalas idealus dar ir tuo, kad vienu didkepsniu galite pavaišinti kelis žmones“, – pataria kulinaras.
Tortilijos su jautiena, burokėliais ir ananasais
Gaminimas 30 min.
Jums reikės:
1 brandintos jautienos didkepsnio „Black Angus“
1 pakelio tako prieskonių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
4 tortilijų
2-3 šaukštų marinuotų burokėlių
3-4 griežinėlių šviežio ananaso
1 indelio tako padažo
80 g tarkuoto ementalio
1 žaliosios citrinos
30 g salotų lapų
Kalendrų lapelių
Druskos
Kaip paruošti:
- Brandintos jautienos didkepsnį „Black Angus“ pabarstykite tako prieskoniais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje po 3-4 min. iš kiekvienos pusės arba iki norimo iškepimo lygio.
- Ttortilijas padžiovinkite orkaitėje ant grotelių taip, kad gautųsi laiveliai. Sudėkite laivelius į patiekimo indą. Sudėkite į juos salotų lapus. Supjaustykite ananasą ir sumaišykite su nusunktais marinuotais burokėliais.
- Sudėkite į tortilijų laivelius salotų lapus, suberkite burokėlius ir ananasus. Uždėkite tako padažą ir užberkite sūrio. Didkepsnį supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant į tortilijas, puoškite kalendrų lapeliais. Jei yra poreikis, dar pasūdykite.