Alfo Ivanausko ypatingas Naujųjų metų užkandis
Naujametinis vakarėlis savo stalu gal ir neprilygsta Kūčių ar Kalėdų tradicijoms, tačiau jo metu taip pat norisi nustebinti svečius. Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, siūlo eksperimentuoti su daugumai pažįstamais deriniais. Šįkart jo taikinyje – krevetės.
„Vakarėlių metu dažnai nežinome, ką pagaminti, o dažnai dar ir apie didesnį svečių kiekį reikia galvoti. Todėl siūlau išbandyti krevečių rutuliukus, kurie yra ne tik skanūs bet ir greitai pagaminami.
Pasak kulinaro, krevetės dažniausiai kepamos su sviestu, česnaku ir valgomos su itališka duona „Ciabatta“.
„Krevečių rutuliukai – yra puiki alternatyva šiam patiekalui. Jie gražiai atrodo, gali valgyti ir vaikai. Mano siūlomas graikiško jogurto pagrindas nėra kaloringas, jis itin tinka prie krevečių. Norintys daugiau skonio improvizacijų, į krevečių masę gali dėti imbiero ar kario pastos – viskas priklauso nuo jūsų fantazijos“, – sako smagių ir skanių Naujųjų metų linkėdamas A. Ivanauskas.
Krevečių rutuliukų iešmeliai
Jums reikės:
240 g krevečių
½ žaliosios paprikos
1 skiltelės česnako
Kalendrų
1 mažo svogūno
50 g panko džiūvėsėlių
1 šaukšto krakmolo
Gabaliuko imbiero
žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
druskos
juodųjų ir baltųjų sezamų
alyvuogių aliejus
Padažui:
100 g graikiško jogurto
1 žaliosios citrinos
Nedidelio ryšelio kalendros
30 ml saldžiarūgščio paprikų padažo
30 ml šviesiojo sirupo
Kaip pagaminti:
- Krevetes susmulkinkite kartu su česnakais. Supjaustykite svogūną, žaliąją papriką, imbierą, kalendras. Viską gerai susmulkinkite trintuvu. Įberkite druskos, panko džiūvėsėlius, krakmolą, citrinos žievelę. Išmaišykite.
- Įdėkite šį faršą pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Suformuokite nedidelius rutuliukus, apvoliokite juos baltuosiuose ir juoduosiuose sezamuose.
- Sudėkite rutuliukus į skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir šaukite į orkaitę.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
- Iškepusius rutuliukus išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai, iš pateiktų produktų pagaminkite padažą. Rutuliukus suverkite ant desertinių šakučių ir patiekite su padažu.