Amerikietiški desertai

Amerikietiškas obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.
Amerikietiškas obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-08-26 17:00
AA

Kas jau kas, o amerikiečiai tikrai žino, kaip paruošti gardžius saldumynus! Kasdien šiais nuodėmingais saldėsiai piktnaudžiauti nepatariame, bet paskutinį vasaros savaitgalį tikrai galime pasilepinti.

Klasikinis amerikietiškas obuolių pyragas

Jums reikės: 320 g miltų, 180 g kepinių sviesto, 6–7 šaukštų vandens.

Įdarui: 5 kietesnių obuolių (dalis gali būti saldesnių), 170 g cukraus, 2 šaukštų krakmolo, 0,5 šaukštelio malto cinamono, žiupsnelio malto muskato, šaukšto citrinos sulčių.

  • Į elektrinį plaktuvą suberkite miltus, sudėkite kepinių sviestą, supilkite 6–7 šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Galima tai daryti rankomis: sviestą sukapokite, sumaišykite su miltais, sutrinkite pirštais trupinius, užpilkite vandenį ir užminkykite tešlą.
  • Suformuokite rutulį ir perskirkite į 2 nelygias dalis. Didesnį gabalą iškočiokite ir įtieskite į apvalią stiklo ar keraminę kepimo formą. Kitą dalį suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
  • Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, pašlakstykite citrinos sultimis.
  • Sumaišykite krakmolą, cukrų, muskatą ir cinamoną. Pabarstykite mišiniu obuolius ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų. Sukrėskite į formą su tešla. Iškočiokite likusią tešlą ir uždenkite įdarą.
  • Kraštus užspauskite, o paviršiuje padarykite keletą pjūvių.
  • Kepimo formą dėkite ant folijos ir apsukite kraštus, palikdami tik atvirą centrą. Kepkite 25 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite dar 25–30 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.

Pyragėliai „Whoopie pies“

Amerikietiški sausainiai / Shutterstock nuotr.

Tešlai: 165 g juodojo šokolado (70 % kakavos), 110 g sviesto, 210 g cukraus, 3 didelių kiaušinių, 1 g vanilino, tarkuotos pusės citrinos žievelės, puodelio miltų, 2 šaukštų kakavos, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio druskos.

Kremui: 250 ml pieno, 2 šaukštų traiškytų migdolų, 70 g cukraus, 2 šaukštų miltų, 2 šaukštų kukurūzų krakmolo, 3 kiaušinių trynių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi ir aptepkite sviestu.
  • Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu. Palikite vėsti.
  • Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi, vanilinu ir takuotomis citrinos žievelėmis.
  • Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Supilkite kiaušinių plakinį ir kiek atvėsusį šokoladą. Išmaišykite. Šaukštu dėkite į kepimo skardą vienodus tešlos kauburėlius ir kepkite 6–8 minutes.
  • Pagaminkite kremą. Elektriniu plaktuvu išmaišykite kiaušinių trynius su cukrumi, miltais ir krakmolu.
  • Puode užvirinkite pieną. Į išplaktus kiaušinius šliūkštelėkite truputį pieno ir išmaišykite, supilkite į puodą su likusiu pienu, išsukite. Užkaiskite ir nesustodami maišyti kaitinkite ant mažos ugnies maždaug 5–8 minutes.
  • Įmaišykite migdolų trupinius, nukaiskite, uždenkite plėvele ir palikite atvėsti.
  • Dėkite kremo ant vieno sausainiuko ir užvožkite kitu.

Šokoladinis pyragas „Devil’s Food Cake“

Amerikietiškas šokoladinis pyragas / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 300 g miltų, 10 g kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio druskos, 3 kiaušinių, 360 ml pieno, 150 g sviesto, 200 g cukraus, 120 g juodojo šokolado (70 % kakavos), 0,5 šaukštelio citrinų rūgšties.

Kremui: 250 g juodojo šokolado, 400 ml 35 % riebumo grietinėlės.

Glajui: 250 g juodojo šokolado, 30 g medaus, 100 g grietinėlės, 175 g sviesto.

  • Paruoškite kremą. Ištirpinkite šokoladą. Puode užvirkite pusę grietinėlės ir įmaišykite į šokoladą. Supilkite likusią šaltą grietinėlę. Uždenkite plėvele ir statykite į šaldytuvą 3–4 valandoms.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, 2 išardomas kepimo formas ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite 120 g šokolado.
  • Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
  • Sviestą išplakite su cukrumi ir nenustodami plakti suleiskite trynius, supilkite šokoladą.
  • Iki standumo išplakite baltymus su citrinų rūgštimi, įmaišykite į šokolado masę. Į miltus supilkite pieną ir sumaišykite su šokolado mase. Sukrėskite į formas ir kepkite 35–40 minučių.
  • Pagaminkite glajų. Ištirpinkite 250 g šokolado, sudėkite medų ir išmaišykite. Užvirkite grietinėlę ir įmaišykite į šokoladą. Kiek atvėsinkite ir įmaišykite 175 g sviesto. Išplakite iki purumo ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
  • Elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite šokolado kremą. Pyrago papločius perpjaukite horizontaliai pusiau ir storai aptepkite išplaktu šokolado kremu. Susluoksniuokite. Išorę dekoruokite glajumi.

Sūrio pyragas „New York“

Sūrio pyragas „New York“ / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 200 g trapių sausainių, 100 g sviesto.

Kremui: 750 g tepamojo varškės sūrelio (pvz., „Philadelphia“), 180 ml grietinėlės, puodelio cukraus, 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus, 3 kiaušinių, pagal skonį tarkuotų citrinos žievelių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Elektriniu trintuvu sutrinkite sausainius.
  • Sviestą ištirpdykite ir sumaišykite su sausainių trupiniais iki vientisos masės. Sukrėskite į apskritą kepimo formą, tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie dugno. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite ir palikite atvėsti. Orkaitės karštį sumažinkite iki 170 laipsnių.
  • Varškės sūrelį sumaišykite su kiaušiniais. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų, tarkuotas citrinos žieveles ir išmaišykite. Supilkite grietinėlę. Maišykite, iki masė taps vientisa.
  • Sukrėskite sūrio masę ant sausainių pagrindo, šaukštu tolygiai paskleiskite. Šaukite į orkaitę ir kepkite 70 minučių.
  • Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir palikite joje pyragą dar valandą. Atvėsusį pyragą apsukite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą kelioms valandoms.
{recipe|361}
{recipe|703}
{recipe|1723}
{recipe|2932}
{recipe|3838}
{recipe|5564}