Amerikos skoniai Vilniuje – atidarytas pirmasis „Dinner Map“ restoranas
Populiarųjį „Grill London“ restoranų tinklą sukūrusi komanda imasi naujo projekto – Vilniaus „Akropolyje“ atidarytas pirmasis „Dinner Map“ restoranas. Šį kartą patyrę virtuvės meistrai įkvėpimo sėmėsi už Atlanto – „Dinner Map“ atspindės Amerikos virtuvę, įkvėptą vietinių regionų ir viso pasaulio šalių skonio.
„Amerika – tarsi pasaulio maisto kultūrų žemėlapis. Iš Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos, Italijos, Meksikos, Lotynų Amerikos kartu su emigrantais atkeliavę patiekalų receptai čia buvo patobulinti ir tapo amerikietiškos virtuvės dalimi. Tad „Dinner Map“ atvers neeilinę galimybę savo gomuriu pajusti beveik visus pasaulio skonius prie vieno stalo“, - pristatydamas naujojo restorano koncepciją kalbėjo naujojo restorano rinkodaros vadovas Andrius Bakanas.
„Dinner Map“ restorano atidarymas – tai projekto „Akropolis persirengia“ dalis, kurio metu Vilniaus „Akropolyje“ atnaujinama 58 000 kv. metrų prekybos, pramogų ir viešųjų erdvių, atidaromos naujos parduotuvės, restoranai ir pramogos.
„Džiaugiamės, kad „Dinner Map“ įkūrėjai pirmajam naujo prekinio ženklo restorano atidarymui pasirinko būtent Vilniaus „Akropolį“, taip tęsiant mūsų sėkmingą tarptautinį bendradarbiavimą su „Grill London“ komanda“, - sakė bendrovės „Akropolis group“ komunikacijos vadovas Dominykas Mertinas.
Pasak, A. Bakano, amerikietiški patiekalai dažniausiai asocijuojami su greituoju maistu: tradiciniais mėsainiais, sūrainiais, dešrainiais ar gruzdintomis bulvytėmis. Tačiau tik nedaugelis žino, jog amerikietiška virtuvė garsi ir savo kulinariniu paveldu.
„Amerika pasižymi itin didele tautų įvairove, o maistas gaminamas beribiuose žemyno plotuose, besidriekiančiuose nuo Aliaskos iki pat Meksikos. Tad kiekvienas regionas, valstija ar miestas turi savo patiekalus favoritus. Kurdami „Dinner Map“ koncepciją, į meniu rinkome populiariausius skirtingų Amerikos regionų patiekalus, įkvėptus daugybės tautų maisto gaminimo papročių bei šalių maisto kultūrų“, - pasakojo „Dinner Map“ rinkodaros vadovas.
Tad „Dinner Map“ meniu bus galima rasti nuo pietinėse valstijose pamėgtų Tex-Mex virtuvės patiekalų – burrito, quesadilla, tacos, iki šiaurinėse valstijose pamėgtų olandiškų blynelių, nuo itališkų picų iki amerikietiškų didkepsnių, burgerių ir klasikinių dešrainių.
„Dinner Map“ – ilgai kurtas ir tobulintas projektas. Kaip pasakoja A.Bakanas, idėja Lietuvoje atidaryti amerikietiškos virtuvės restoranus „Grill London“ komandai kilo dar prieš kelis metus, po to buvo atrenkamas meniu, kuriama interjero koncepcija.
„Už Vilniaus „Akropolio“ tentų „Dinner Map“ veikė jau daugiau nei porą savaičių – su komanda, draugais dar ir dar kartą ragavome visus meniu patiekalus, žiūrėjome, kaip greitai ir kokybiškai gali dirbti virtuvė. „Grill London“ nuo pirmųjų atidarymo dienų turėjome žmonių antplūdį, tad žinome, kokie iššūkiai gali laukti ir jiems ruošėmės. Tikime, kad „Dinner Map“ bus ne mažiau populiari vieta“, - sakė A. Bakanas.
Kadaise pirmojo „Grill London“ restorano lankytojus autentiška Londono traukinių stoties aplinka nustebinusi komanda, į „Dinner Map“ taip pat perkėlė ne tik amerikietišką virtuvę, bet ir interjerą. Čia kontrastuoja klasikinės detalės – medienos apdaila, tikros odos baldai, ilgaamžiškumo jausmą sukuriantys metalo elementai – ir amerikietiški akcentai bei kitos autentiškos detalės, atspindinčios JAV kultūrą.
Klasika ir modernios technologijos „Dinner Map“ susijungia ir ten, kur lankytojai nepatenka, bet gali stebėti, kaip ruošiami jų užsakyti patiekalai – atviroje restorano virtuvėje. Karštieji patiekalai – ne tik didkepsniai ar burgeriai, bet ir picos, blynai – ruošiami anglių krosnių „Ferrariu“ vadinamoje „Josper“ krosnyje. Restorane pateikiama mėsa prieš tai yra žemoje temperatūroje brandinama specialiame įrenginyje, cirkuliatoriuje, todėl išlieka sultinga, minkšta, nepraranda sultingumo ir, svarbiausia, vitaminų ir mineralinių medžiagų.