Antrąjį gimtadienį švenčiantys „Vaflių namai“ įkūrėjai Laura ir Šarūnas Mazalai: „Sulaužėme stereotipus apie vaflius“
Prieš dvejus metus žurnalistai Šarūnas ir Laura Mazalai nedrąsiai atvėrė savo šeimos restorano „Vaflių namų” duris. Kaip tuomet kalbėjo patys, bijojo, kad žmonės nesupras tokios naujovės – ne tik saldžių, bet ir sočių – su mėsa ar žuvimi – vaflių. Šiandien minint mažą, bet verslininkams svarbią sukaktį, jie ne tik sukvietė artimiausius draugus ir klientus pabūti kartu, bet ir pristatė profesionalaus šefo sukurtą naująjį meniu.
„Verslo pradžia man kiek panaši į motinystės pirmuosius metus: tu labai visko lauki, bet nė velnio nenutuoki, kas laukia tavęs”, – juokėsi Laura Mazalienė.
„O kai jau tai nutinka, trauktis nėra kur… Pirmieji metai „Vaflių namuose” buvo be galo įdomūs, kupini iššūkių, manau, užaugino mus vyru dar keleriais metais ir suteikė nepamainomų gyvenimo pamokų.
Dabar – jau viskas truputį lengviau, ramiau, bet turint savo verslą, kaip ir vaiką, niekada negali atsipalaiduoti, nes bet kada kas nors gali nutikti. Ši priklausomybė tikrai žavi, nors būna dienų, kai norėtųsi į vaflius ateiti tiesiog kaip klientams.
O šiandien visa širdimi džiaugiamės, kad mūsų mintis įkurti pirmuosiuos Lietuvoje „Vaflių namus” buvo sėkminga. Už viską, ką turime šiandien, esame dėkingi mūsų nuostabiai komandai, ypatingai mūsų restorano vadovei Marta Radzienei, ir mus mylintiems klientams!”, – kalbėjo L. Mazalienė.
Š. Mazalas pasidžiaugė, kad pavyko pakeisti stereoptipą, jog vaflis – tai tik saldus patiekalas ir norint jį paruošti gardžiai nereikia daug pastangų.
„Aš irgi kartais pagalvoju, kad tai mūsų vidurinis vaikas. Deimilei – treji, Aurėjai – vieni, o štai „Vaflių namai“ – per viduriuką. Ir mylime visus tris vaikus vienodai. Šiuolaikinėmis konkurencijos sąlygomis išlaikyti sėkmingai veikiantį restoraną dvejus metus nėra lengva, juolab jei tas restoranas yra kitoks. Mes įrodėme, kad vaflių patiekalai gali būti vartojami ir pietums, ir vakarienei, nebijome savęs laikyti tarsi sočiųjų vaflių ambasadoriais Lietuvoje – dabar tokius patiekalus siūlo vis daugiau restoranų.
Bet jei esi pirmas, nereiškia, kad būsi geriausias. Dėl to mes žengėme dar vieną neįprastą žingsnį: pasamdėme profesionalų virtuvės šefą, kuris kūrė naują meniu. Visiems vafliai asocijuojasi su pigiu ir greitu užkandžiu, tad ką virtuvėje turi veikti tikras pripažintas šefas, paklausite jūs? Paskanaukite mūsų naujų patiekalų ir suprasite, kad ir čia yra vietos improvizacijai ir skonių įvairovei“, – šventės metu patirtimi dalijosi Š. Mazalas.
Iš pat pradžių restoranas buvo vienintelis Baltijos šalyse siūlantis beglitiminę virtuvę, o prieš metus meniu atsirado daugiau opcijų – dabar klientai gali rinktis įprastus kvietinius vaflius, beglitiminius bei veganiškus. Šeimininkai laukia ir alergijų turinčių klientų, kuriems stengiamasi pritaikyti patiekalus prie esamų poreikių.