Apgalvotas valgiaraštis
Atšilus orams, visi labiau susirūpina kūno linijomis. Tačiau galvojant, kaip nepriaugti nereikalingų kilogramų, svarbu nepamiršti ir su maistu gauti visų būtinų medžiagų.
Jautienos ir sojų daigų troškinys
Jums reikės: 500 g jautienos, 2 svogūnų, 200 g sojų daigų, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų aliejaus, kubelio daržovių sultinio, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, šiek tiek džiovintų čiobrelių.
- Mėsą supjaustykite juostelėmis, sumaišykite su grūstais česnakais, čiobreliais, pipirais, 2 šaukštais aliejaus ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.
- Svogūnus supjaustykite žiedeliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite mėsą ir kepkite dar porą minučių.
- Suberkite sojų daigus, supilkite stiklinėje karšto vandens ištirpintą sultinio kubelį ir viską troškinkite, kol mėsa gerokai suminkštės.
Žuvis su daržovėmis
Jums reikės: 2 vidutinio dydžio (iki 1 kg) žuvų, 1 nedidelės cukinijos, 4 pomidorų, sultinio kubelio, šaukšto sviesto, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, kelių šaukštų smulkintų petražolių.
- Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Tada supjaustykite griežinėliais.
- Cukiniją nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Gilią skardą ištepkite sviestu, sudėkite pusę daržovių, ant jų nuvalytas žuvis. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite likusias daržoves. Supilkite stiklinėje karšto vandens ištirpdytą sultinio kubelį.
- Patiekalą troškinkite apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Apibarstykite prieskoniniais žalumynais.
Veršienos kepsnys
Jums reikės: 500 g veršienos, 1 kg pomidorų, 3 svogūnų, 2 česnako skiltelių, 4 šaukštų aliejaus, šaukšto šalavijų, druskos ir pipirų, kubelio sultinio.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite grūstus česnakus ir viską sustumkite į keptuvės kraštą. Tada keptuvėje apkepinkite gabalėliais pjaustytą mėsą.
- Į skardą sudėkite nuplikytus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Apibarstykite juos šalavijais. Sudėkite mėsą, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus sukrėskite svogūnus.
- 1,5 stiklinės karšto vandens ištirpdykite sultinio kubelį ir supilkite ant mėsos. Viską dėkite į orkaitę ir troškinkite apie valandą.
Žiedinių kopūstų apkepas
Jums reikės: didelio žiedinio kopūsto, 2 svogūnų, 4 morkų, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto džiovintų petražolių, ½ šaukštelio druskos, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, 2 kiaušinių, 150 g neriebios grietinėlės, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
- Žiedynėliais padalintą kopūstą sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir 10 min. palaikykite.
- Nuvarvinkite ir sudėkite į skardą.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus ir morkas. Tada sudėkite apie žiedinio kopūsto.
- Dubenyje gerai suplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę, suberkite dalį sūrio. Dar paplakite, suberkite visus prieskonius ir druską.
- Padažą supilkite ant daržovių. Užbarstykite likusį sūrį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.