Artėjant Velykoms, Gerda Žemaitė dalijasi gardaus pyrago receptu

Gerda Žemaitė laidoje „Virtuvės istorijos“/tomasfoto.lt nuotr.
Gerda Žemaitė laidoje „Virtuvės istorijos“/tomasfoto.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Laidų vedėja Gerda Žemaitė pasakoja, kad kiekvienais metais buvusią tradiciją eiti į bažnyčią, šiais metais kardinaliai pakeitė karantinas. Tačiau visa šeima dažys margučius ir gamins mėgstamiausius patiekalus.

„Andrius gamins lauke, planuojame ruošti putpeles su ypatingu marinatu, taip pat bulvinius blynelius. Na, o aš gaminsiu pyragą. Visi turėtume save palepinti, o svarbiausia, norėčiau palinkėti atsipalaiduoti. Visiems dabar sudėtingas metas, įtemptas laikas, kai trūksta kantrybės, bet viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Svarbiausia ramybė, atsipalaidavimas ir susitelkimas saugant vieni kitus“, – sako G. Žemaitė.

Gerdos Žemaitės kondensuoto pieno pyragas

Reikės:

400 g kondensuoto, saldinto pieno

200 g miltų

100 g tirpinto sviesto

3 kiaušinių

Po vieną šaukštelį: kepimo miltelių, vanilinio cukraus

Žiupsnelio druskos

Gaminame:

Visus ingredientus sudėti į dubenį ir išplakti, supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.