Eglė Tranaitė – Aš tuo gyvenu

Eglė Tranaitė / asmeninio albumo nuotrauka
Eglė Tranaitė / asmeninio albumo nuotrauka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
2021-07-20 22:28
AA

„Jaučiu, kad vien įspūdingo patiekalo restorane žmonėms nebeužtenka – daugelis ieško kažko daugiau“, – sako į maisto patirčių agentūrą išaugusio tinklaraščio „Another Bite“ įkūrėja Eglė TRANAITĖ (33). Tuo ji įsitikino praėjusią vasarą sumaniusi rengti vakarienes miške, o žiemą vos spėjo suktis dengdama staliuką dviem išskirtine erdve paverstame šiltnamyje!

Milane komunikacijos ir rinkodaros bakalauro studijas bei mados ir prabangos ženklų vadybos magistrantūrą baigusi Eglė į virtuvę žengė tik prieš keletą metų. Prisipažįsta, kad didžiulę įtaką padarė ketveri metai, praleisti gastronomine kultūra garsėjančioje Italijoje. „Ten patyriau, pamačiau, paragavau tikrai labai daug, bet tuo laiku pati visai negaminau – valgydavau kavinėse, restoranuose, universiteto valgykloje.“

Po studijų ji grįžo į Vilnių ir pradėjo dirbti su dizainere Julija Janus – rengė žurnalą, kuriame siekė drabužių, stalo, interjero detalių dizaino ir maisto darnos. Prisipažįsta, kad, matydama, kaip dirba garsiausi Baltijos šalių virtuvės šefai, ragaudama jų ruoštus išskirtinius patiekalus, prie virtuvės priartėjo dar labiau.