Michelinai – Automobiliai ir virtuvė

1895 metais broliai pristatė pirmąsias pripučiamas automobilių padangas ir apavė jomis savo lenktynių automobilį „Lightning“ / Getty nuotrauka
1895 metais broliai pristatė pirmąsias pripučiamas automobilių padangas ir apavė jomis savo lenktynių automobilį „Lightning“ / Getty nuotrauka
Eglė ČERNIAUSKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

Prancūzų pramonininkai André (1853–1931) ir Édouardas (1859–1940) MICHELINAI troško populiarinti savo automobilių padangas. Ir prieš 121 metus pristatė šalutinį savo produktą – gastronomijos vadovą, iki šiol laikomą įtakingiausiu vertinant restoranus.

Banalu lyginti kasmetinius „Le Guide Michelin“ pasirodymo lūkesčius su Kino akademijos apdovanojimais. Juolab „Oskarai“, sakoma, nebe tie – tai patvirtina ir kaip reta menki 2021-ųjų ceremonijos transliacijos reitingai. Bet „Le Guide Michelin“ stengiasi išlaikyti reputaciją, vertinimo kriterijus ir tradicijas.

Pavyzdžiui, iki šiol šis vadovas leidžiamas popieriniu formatu, slepia savo tikrintojų tapatybes ir apskritai nekreipia daug dėmesio į išorinį pasaulį, lyg Prancūzijos keliais važinėtų ne beveik 33 milijonai automobilių, o 3000, kaip 1900-aisiais...