Azijos skonis jūsų namuose: kokosų pieno sriuba

Kokosų pieno sriuba / Organizatorių nuotr.
Kokosų pieno sriuba / Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina dalijasi kokosų pieno sriubos su vištiena ir ryžių makaronais receptu. Sriubą pasigaminti tikrai gali kiekvienas iš jūsų.

Reikės:

  • Šlakelio aliejaus
  • 3 česnako skiltelių
  • 3 cm. imbiero šaknies
  • 2 v.š. raudonojo kario pastos
  • 1 l. sultinio
  • 100 g. ryžių vermišelių
  • 1 skardinės kokosų pieno
  • Druskos, pipirų
  • 1/2 citrinos
  • 200 g. virtos vištienos
  • 100 g. raudonojo kopūsto
  • 1 paprikos
  • 1 morkos
  • Patiekimui: šviežios kalendos, čili dribsniu, smulkintų žemės riešutų, sezamo sėklų

Gaminame:

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką, imbierą, dedame kario pastą. Viską pakepiname kelias minutes.
  2. Į puodą pilame sultinį, suberiame keptuvės turinį, ryžių vermišelius ir verdame 3 minutes.
  3. Supilame kokosų pieną, paragaujame ir gardiname trūkstamu druskos, pipirų ir citrinos sulčių kiekiu.
  4. Pilame sriubą į dubenėlį, ant viršaus dėliojame vištienos gabalėlius, smulkintą kopūstą, papriką, morką.
  5. Patiekiant galite papildomai pabarstyti šviežios kalendros, čili dribsnių, smulkintų žemės riešutų, sezamo sėklų.