Beatos Nicholson receptas Kalėdų stalui: vištų blauzdelės su vynuogėmis ir moliūgais

Beata Nicholson/ „Beatos Virtuvės“ nuotr.
Beata Nicholson/ „Beatos Virtuvės“ nuotr.
Žmonės.lt, „Beatos virtuvė"
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Pažadu – apsilaižysite pirštus, šis patiekalas sulaukė daugybės liaupsių. Lengvai ir greitai paruošiama vakarienė, puikiai tinkanti Kalėdų stalui“, – sako Beata Nicholson ir kartu su portalo Žmonės.lt skaitytojais dalijasi vištų blauzdelių su vynuogėmis ir moliūgais receptu.

Reikės:

  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukšto malto kumino
  • 1 šaukšto malto raudonėlio
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 šaukšto šviežiai maltų pipirų
  • 1/4 šaukšto aitriųjų paprikų skiedrelių
  • 1 sviestinio moliūgo
  • 1 saliero gumbo
  • 100 g rudųjų pievagrybių
  • kelių kekių besėklių raudonųjų vynuogių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1–2 šaukštų balzaminio acto
  • 6–8 vištų blauzdelių
  • saujelės petražolių, bazilikų ar mėtų pagardinti
Vištiena su vynuogėmis / Dovilės Jakštaitės nuotr.
Vištiena su vynuogėmis / Dovilės Jakštaitės nuotr.

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Dubenėlyje sumaišome cukrų, druską ir visus prieskonius.
  2. Moliūgą ir saliero gumbą nulupame. Moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis, o saliero gumbą – kubeliais. Pievagrybius pasmulkiname, jei dideli. Jei mažiukai, paliekame nepjaustytus. Daržoves ir vynuoges dubenyje sumaišome su alyvuogių aliejumi, actu ir pabarstome puse kiekio prieskonių. Gerai sumaišome, kad daržovės pasidengtų prieskoniais. Sudedame daržoves į didelį kepimo indą.
  3. Vištų blauzdeles įtriname likusiais prieskoniais ir sudedame į skardą prie daržovių. Dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje apie 40 minučių. Jei vištiena arba daržovės pradėjo labai skrusti, uždengiame folija ir baigiame kepti. Patiekiame pabarstę žolelėmis.