Beatos Nicholson receptas Kalėdų stalui: vištų blauzdelės su vynuogėmis ir moliūgais
Beata Nicholson/ „Beatos Virtuvės“ nuotr.
Žmonės.lt, „Beatos virtuvė"
Šaltinis: Žmonės
A
A
„Pažadu – apsilaižysite pirštus, šis patiekalas sulaukė daugybės liaupsių. Lengvai ir greitai paruošiama vakarienė, puikiai tinkanti Kalėdų stalui“, – sako Beata Nicholson ir kartu su portalo Žmonės.lt skaitytojais dalijasi vištų blauzdelių su vynuogėmis ir moliūgais receptu.
Reikės:
- 1 šaukšto rudojo cukraus
- 1 šaukšto malto kumino
- 1 šaukšto malto raudonėlio
- 1 šaukšto druskos
- 1 šaukšto šviežiai maltų pipirų
- 1/4 šaukšto aitriųjų paprikų skiedrelių
- 1 sviestinio moliūgo
- 1 saliero gumbo
- 100 g rudųjų pievagrybių
- kelių kekių besėklių raudonųjų vynuogių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1–2 šaukštų balzaminio acto
- 6–8 vištų blauzdelių
- saujelės petražolių, bazilikų ar mėtų pagardinti
Gaminame:
- Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Dubenėlyje sumaišome cukrų, druską ir visus prieskonius.
- Moliūgą ir saliero gumbą nulupame. Moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis, o saliero gumbą – kubeliais. Pievagrybius pasmulkiname, jei dideli. Jei mažiukai, paliekame nepjaustytus. Daržoves ir vynuoges dubenyje sumaišome su alyvuogių aliejumi, actu ir pabarstome puse kiekio prieskonių. Gerai sumaišome, kad daržovės pasidengtų prieskoniais. Sudedame daržoves į didelį kepimo indą.
- Vištų blauzdeles įtriname likusiais prieskoniais ir sudedame į skardą prie daržovių. Dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje apie 40 minučių. Jei vištiena arba daržovės pradėjo labai skrusti, uždengiame folija ir baigiame kepti. Patiekiame pabarstę žolelėmis.