B.Nicholson receptas, kuris tiks ne tik šventėms: keptų burokėlių ir obuolių sriuba

Beata Nicholson / „Beatos Virtuvės“ nuotr.
Beata Nicholson / „Beatos Virtuvės“ nuotr.
Žmonės.lt, „Beatos virtuvė"
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Ši sriuba tokia jauki – lyg vilnonė antklodė šaltą žiemos vakarą. Jeigu po Kalėdų liko keptų burokėlių ir obuolių, pusė kelio jau nueita. Tuomet tereikės ekologiško daržovių sultinio, kad viską sujungtumėte į vieną švelnią trintą sriubą. O jei likučių neturite – nieko tokio. Obuolius ir burokėlius sumesite į skardą ir iškepsite!“, – sako Beata Nicholson ir kartu su portalo Žmonės.lt skaitytojais dalijasi keptų burokelių ir obuolių sriuba.

Reikės:

  • 3 didelių burokėlių ir 3 didelių obuolių (arba apie 600 g jau iškeptų burokėlių ir obuolių)
  • 2 salierų stiebų
  • 2 morkų
  • 2 kubelių ekologiško daržovių sultinio
  • šaukštelio džiovintų arba šviežių čiobrelių
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • moliūgų arba kanapių sėklų
Burokėlių ir obuolių sriuba / Dovilės Jakštaitės nuotr.
Burokėlių ir obuolių sriuba / Dovilės Jakštaitės nuotr.
  1. Burokėlius nuskutame ir supjaustome stambiais gabalais. Obuolius nulupame, išimame jų sėklalizdžius ir padalijame į keturias dalis. Obuolius ir burokėlius dedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, pipirų ir čiobrelių. Viską rankomis pamaišome, kad tolygiai pasidengtų, ir pašauname į 180 ℃ orkaitę. Kepame, kol burokėliai suminkštės, apie 40–50 min.
  2. Puode storesniu dugnu įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, pasmulkintus salierus ir tarkuotas morkas. Pamaišydami kepame, kol svogūnai pagels, o morkos bei salierai suminkštės.
  3. Į puodą suverčiame keptus obuolius ir burokėlius. Užpilame maždaug litru vandens. Kai užverda, sutrupiname 2 kubelius ekologiško sultinio. Jei norisi, įberiame druskos ir leidžiame daržovėms pavirti dar 5 minutes.
  4. Sutriname maisto smulkintuvu. Patiekiame su skrudintomis moliūgų arba kanapių sėklomis.