Baltojo šokolado pyragas „blondis“
Baltojo šokolado pyragas / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Tikriausiai visi žinote tamsų drėgną šokoladinį pyragą „brownie“? Šįkart kviečiame pasigaminti šviesų jo „pusbrolį“ – „blondį“!
Jums reikės: 200 g baltojo šokolado, 100 g sviesto, 1 kiaušinio, 1 a. š. vanilinio cukraus, 400 g saldaus tirštinto pieno, žiupsnelio druskos, 400 g miltų.
- Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Į jį supilkyte ištirpusį sviestą ir išmaišykite.
- Supilkite saldų tirštintą pieną ir gerai išsukite.
- Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir vanilinį cukrų bei miltus.
- Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Skardelę išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
- Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
- Svarbiausia neperkepti, kad pyragas neišdžiūtų. Patikrinkite mediniu pagaliuku – pyragas iškepęs, kai ant pagaliuko dar lieka šiek tiek drėgnų trupinių.