Baltojo šokolado pyragas „blondis“

Baltojo šokolado pyragas / Redakcijos archyv.
Baltojo šokolado pyragas / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tikriausiai visi žinote tamsų drėgną šokoladinį pyragą „brownie“? Šįkart kviečiame pasigaminti šviesų jo „pusbrolį“ – „blondį“!

Jums reikės: 200 g baltojo šokolado, 100 g sviesto, 1 kiaušinio, 1 a. š. vanilinio cukraus, 400 g saldaus tirštinto pieno, žiupsnelio druskos, 400 g miltų.

  • Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Į jį supilkyte ištirpusį sviestą ir išmaišykite.
  • Supilkite saldų tirštintą pieną ir gerai išsukite.
  • Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir vanilinį cukrų bei miltus.
  • Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Skardelę išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
  • Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
  • Svarbiausia neperkepti, kad pyragas neišdžiūtų. Patikrinkite mediniu pagaliuku – pyragas iškepęs, kai ant pagaliuko dar lieka šiek tiek drėgnų trupinių.