Bolivinių balandų salotos
Bolivinių balandų salotos su žalumynais / Kristinos Pišniukaitės/Ant medinės lentelės nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Sočios, sveikos ir gardžios – su tofu ir azijietišku padažu. Tinka ir vegetarams.
2 porcijoms reikės:
- 100 g bolivinių balandų;
- stiklinės vandens;
- 2 saujų špinatų;
- baltojo ridiko;
- avokado;
- 100 g tofu;
- saujos žirnių ankščių;
- druskos, pipirų;
- šlakelio citrinos sulčių.
Padažui reikės:
- 3 šaukštų sojų padažo;
- 2 šaukštų ryžių acto;
- šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus;
- šaukštelio medaus;
- sezamų.
Gaminimo eiga
Paruošiame bolivines balandas: sėklas nuplauname, minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu arba sultiniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 min. Tuomet visas vanduo jau bus susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutėms.
Supjaustome daržoves. Tofu ir žirnių ankštis pakepiname keptuvėje.
Avokadą apšlakstome citrinos sultimis, kad nejuoduotų.
Sudėliojame viską į lėkštę, pabarstome druska ir pipirais.
Paruošiame padažą – sumaišome visus ingredientus ir patiekiame su salotomis.
Receptu pasidalijo maisto tinklaraštis „Ant medinės lentelės“.