Bolivinių balandų salotos

Bolivinių balandų salotos su žalumynais / Kristinos Pišniukaitės/Ant medinės lentelės nuotr.
Bolivinių balandų salotos su žalumynais / Kristinos Pišniukaitės/Ant medinės lentelės nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Sočios, sveikos ir gardžios – su tofu ir azijietišku padažu. Tinka ir vegetarams.

2 porcijoms reikės:

  • 100 g bolivinių balandų;
  • stiklinės vandens;
  • 2 saujų špinatų;
  • baltojo ridiko;
  • avokado;
  • 100 g tofu;
  • saujos žirnių ankščių;
  • druskos, pipirų;
  • šlakelio citrinos sulčių.

Padažui reikės:

  • 3 šaukštų sojų padažo;
  • 2 šaukštų ryžių acto;
  • šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus;
  • šaukštelio medaus;
  • sezamų.

Gaminimo eiga

Paruošiame bolivines balandas: sėklas nuplauname, minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu arba sultiniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 min. Tuomet visas vanduo jau bus susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutėms.

Supjaustome daržoves. Tofu ir žirnių ankštis pakepiname keptuvėje.

Avokadą apšlakstome citrinos sultimis, kad nejuoduotų.

Sudėliojame viską į lėkštę, pabarstome druska ir pipirais.

Paruošiame padažą – sumaišome visus ingredientus ir patiekiame su salotomis.

Receptu pasidalijo maisto tinklaraštis „Ant medinės lentelės“.

Ant medinės lentelės nuotr./Logotipas