Braškių sezono įkarštis: Alfo Ivanausko salotų receptas su braškėmis ir burokėliais
Jei prasidėjus braškių sezonui vis pagalvojate, ką dar įdomaus su jomis nuveikti, kulinaras Alfas Ivanauskas siūlo išbandyti braškių ir burokėlių salotas su sūriu.
„Lietuviai jau moka valgyti burokėlius su sūriu, bet man norisi parodyti, kaip puikiai tą duetą papildo braškės. Tokiu būdu galime palaikyti ir braškes auginančius ūkininkus! Šias salotas reiktų valgyti vienas - idealiai tiks pavakariams ar lengviems pietums”, - sako A. Ivanauskas, 10 kulinarinių knygų autorius.
Pasak jo, saldus karamelizuotas burokėlis ir rūgštokos braškės sudaro ypatingai gaivų vasaros derinį.
Šviežios braškės su keptais burokėliais, ožkos sūriu ir balzaminiu actu
Ingredientai
500 g burokėlių arba mini burokėlių
300 g braškių
150 g ožkos sūrio (galite keisti burata arba fetos sūriu)
1 šaukšto kepintų lazdyno riešutų
Braškių su šakelėmis ir žiedais (papuošti)
Padažui
1 šaukštelio medaus
1 šaukšto balzaminio acto
150 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų
1. Burokėlius kruopščiai nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol lengvai galėsite įsmeigti šakutę. Tuomet atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite.
2. Peiliu susmulkinkite riešutus ir sumaišykite su ožkos sūriu ir burokėliais.
3. Braškes supjaustykite ir sudėkite ant viršaus.
4. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus ir juo apšlakstykite salotas. Jei turite, papuoškite braškėmis su šakelėmis ir žiedais.