„Burger Fest“ akcentai: garsenybės ir mėsainis už 120 eurų
Ketvirtadienį Vilniuje, Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme, jau trečius metus iš eilės surengta gurmaniška šventė „Vilnius Burger Fest“. Tūkstančius žmonių sutraukiantis renginys šiemet savo lankytojams pasiūlė paragauti tik kartą metuose ruošiamų suvožtinių.
Tik nemanykite, kad šie burgeriai tokie pat, kokių galite paragauti greito maisto restoranuose! „Vilnius Burger Fest“ – tai gourmet festivalis, vienijantis kokybiško maisto entuziastus, ypatingą dėmesį skiriantiems šio patiekalo ruošimui.
Aukciono metu buvo galima įsigyti vienetinių burgerių, pagamintų su paauksuotomis bandelėmis, glazūruotu ėriuko kulnu, prancūzišku anties kepenėlių paštetu ar net Kobės jautienos. Šios rūšies jautienos kilogramas kainuoja apie 500 eurų. Savaime suprantama, jo kaina šįkart buvo aukščiausia – vilnietis už vieną tokį mėsainį paklojo net 120 eurų.
Gurmaniškos burgerių fiestos nepraleido ir žinomi Lietuvos žmonės. Rima Olberkytė-Stankus, Toma Jankauskaitė, Valdas Petreikis ir Simona Paciukonytė - visus juos buvo galima sutikti festivalyje. Šventės nepraleido ir šiuo metu pirmagimio laukiantys "Coocoomos" kūrėjai Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas.
Šiemet „Vilnius Burger Fest“ dalyvavo beveik dvi dešimtys Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų. Ketinimus prisijungti prie festivalio išreiškė ir jo senbuviai, ir naujokai. Šiuo metu dalyvavimą patvirtino „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Čiop Čiop“ kartu su „Peri Peri Restas“, „Drama Burger“, „Foxes Burger & Lobster”, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Piano Man“, „Šiaurės jūra“ ir „Pancho“.