Burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas su riešutais

Šokoladinis pyragas su graikiniais riešutais / Vida Press nuotr.
Šokoladinis pyragas su graikiniais riešutais / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Šis pyragas su riešutais vertas šventinio stalo. „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen pateikia šokoladinio pyrago receptą su graikiniais riešutais, tačiau sako, kad jį gaminti galima ir su pistacijomis, migdolais, bertoletijomis ar lazdyno riešutais.

Reikės:

  • stiklinės cukraus,
  • 100 g graikinių riešutų,
  • 2 kiaušinių,
  • kiaušinio trynio,
  • 200 g pieniško šokolado,
  • 140 g sviesto,
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus,
  • žiupsnio druskos.

Gaminimas

Ištirpinkite sviestą ir šokoladą, ataušinkite ir sudėkite į gautą masę cukrų, druską ir vanilinį cukrų.

Įplakite kiaušinius ir kiaušinio trynį. Tuomet suberkite smulkiai kapotus graikinius riešutus ir viską maišykite tol, kol tešla taps vientisa.

Paimkite keturkampę kepimo formą ir jos dugną išklokite popieriumi. Įpilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.