Burokėlių ir sūrio salotos

Burokėlių ir sūrio salotos / Vida Press nuotr.
Burokėlių ir sūrio salotos / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Kuo jau kuo, bet sūriu jokio patiekalo nepagadinsi – nuo aperityvo iki deserto.

8 porcijoms reikės:

  • 400 g jaunų burokėlių,
  • 100 ml alyvuogių aliejaus,
  • šaukštelio Dižono garstyčių,
  • 2 šaukštų citrinų sulčių,
  • druskos ir juodųjų pipirų,
  • 250 g mėgstamo sūrio,
  • mėgstamų žalių salotų.

Gaminimas

Burokėlius išvirti. Leisti atvėsti.

Alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinų sultis, druską ir juoduosius pipirus sumaišyti dubenyje. Burokėlius supjaustyti kubeliais, sūrį – priklausomai nuo rūšies. Apšlakstyti padažu, apibarstyti salotomis.

Pageidaujant galima smulkiai supjaustyti ir užberti graikinių riešutų.