Burokėlių ir sūrio salotos
Burokėlių ir sūrio salotos / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Kuo jau kuo, bet sūriu jokio patiekalo nepagadinsi – nuo aperityvo iki deserto.
8 porcijoms reikės:
- 400 g jaunų burokėlių,
- 100 ml alyvuogių aliejaus,
- šaukštelio Dižono garstyčių,
- 2 šaukštų citrinų sulčių,
- druskos ir juodųjų pipirų,
- 250 g mėgstamo sūrio,
- mėgstamų žalių salotų.
Gaminimas
Burokėlius išvirti. Leisti atvėsti.
Alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinų sultis, druską ir juoduosius pipirus sumaišyti dubenyje. Burokėlius supjaustyti kubeliais, sūrį – priklausomai nuo rūšies. Apšlakstyti padažu, apibarstyti salotomis.
Pageidaujant galima smulkiai supjaustyti ir užberti graikinių riešutų.