Kristina Pišniukaitė ir Indrė Trusovė – Būti pavyzdžiu

Indrė Trusovė ir Kristina Pišniukaitė-Šimkienė / Linos Jushke nuotrauka
Indrė Trusovė ir Kristina Pišniukaitė-Šimkienė / Linos Jushke nuotrauka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
2021-10-13 12:19
AA

„Juk smagiausia – sveikesnį patiekalą kartu su vaikais gaminti, o paskui visiems drauge skaniai jį suvalgyti“, – sako tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina PIŠNIUKAITĖ-ŠIMKIENĖ (31) ir dietistė, tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė Indrė TRUSOVĖ (34). Savo žiniomis apie subalansuotą mitybą jos dalijasi mažiesiems virtuvės šefams ir visai šeimai skirtoje smagioje knygoje „Kakė Makė. Receptai“.

Beveik dvejų metų Beno mama Kristina ir pusantrų metukų sūnų Deną bei septynerių dukrą Amandą auginanti Indrė žino, ką reiškia, kai vaikas nenori ragauti vienų ar kitų produktų. Abi tikina, kad svarbiausia – tėvams būti pavyzdžiu ir valgyti tokį patį maistą, koks tuo metu yra mažylio lėkštėje. „Jei vaikui siūlome garuose virtos vištos ir brokolių, o patys kertame picą, aišku, kad į ją tiesis ir atžalos rankos“, – pabrėžia tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė. 

„Vienuolika metų esu sveiką mitybą propaguojančių pusėje. Mūsų šeimai tai yra tapę kasdienybe, – pasakoja tinklaraščio „Sveika ir gardu“ sumanytoja. – Laikomės taisyklės kasdien valgyti daug daržovių. Dukra Amanda nuo mažens nemėgo paprikų, bet kaimynų mergaitė jas valgo. Vieną dieną grįžusi iš draugės dukra pasakė, kad paprikos jau patinka ir jai, bet nebemėgsta cukinijų, grybų, nes jų nevalgo ta mergaitė. Auginant vaikus iššūkių daug. Svarbiausia – turėti kantrybės, jiems aiškinti, kodėl svarbu vieną ar kitą produktą valgyti, skatinti išbandyti naujus skonius, o kai kuriuos ingredientus maiste net paslėpti: į kotletams skirtą maltą mėsą juk galima įtarkuoti cukinijų, morkų ar brokolių – vaikai nepajus. Taip pat manau, kad reikėtų nebijoti kartais įdėti ne tokių sveikų, bet skonį sustiprinančių priedų, tarkim, šaukštelį majonezo. Neverta ieškoti tobulumo, nes jo nėra!“